Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Veganske croissanter med 01 Pilsner maskmel

Veganske croissanter med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Øvet
Forberedelsestid: 1,5 timer
Mængde: ca. 12 stk

Ingredienser

400 g vand

50 g sukker

25 g gær

750 g hvedemel

75 g 01 Pilsner maskmel

750 g vegetable margarine til rulning

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser undtagen margarine sammen i en rørekedel og rør dejen sammen ved lav hastighed til den er glat.

  2. Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til 25 x 25 cm. Sæt nu dejen på køl i 20 minutter.

  3. Rul margarinen ud til 15 x 15 cm og sæt det på køl i ca 20 min.

  4. Efter ca 20 min. tages dejen ud af køl og rulles til et rektangel med en tykkelse på 1 cm.

  5. Læg den kolde margarine i midten af dejen.

  6. Fold herefter de 2 dejsider ind over margarinen.

  7. Herefter foldes dejen sammen på midten.

  8. Vend dejen 90 grader og rul dejen på langs indtil den er ca. 2 cm i tykkelsen.

  9. Dejen sættes på køl og hviler i ca. ½ time.

  10. Dejen tages ud fra køl og folde/rulle-processen gentages 2 gange.

  11. Rul dejen ud i ca ½ cm tykkelse. Herefter skæres dejen ud i trekanter og rulles med fra den brede side.

  12. Læg croissanten på en bageplade på bagepapir, med samlingen nedad og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Du kan også lægge croissanterne i fryseren, så skal du bare undlade hævningen.

  13. Pensl croissanterne med et sammenpisket æg og bag dem ved ca. 210 grader i 10-12 minutter.

Næringsindhold

Energi (kJ) 976
Energi (kcal) 223
Fedt (g) 1,4
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,2
Kulhydrat (g) 44,5
- heraf sukkerarter (g) 4,1
Kostfibre (g) 5,6
Protein (g) 7,3
Salt (g) 1,1

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe