Veganske croissanter med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser undtagen margarine sammen i en rørekedel og rør dejen sammen ved lav hastighed til den er glat.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til 25 x 25 cm. Sæt nu dejen på køl i 20 minutter.
- Rul margarinen ud til 15 x 15 cm og sæt det på køl i ca 20 min.
- Efter ca 20 min. tages dejen ud af køl og rulles til et rektangel med en tykkelse på 1 cm.
- Læg den kolde margarine i midten af dejen.
- Fold herefter de 2 dejsider ind over margarinen.
- Herefter foldes dejen sammen på midten.
- Vend dejen 90 grader og rul dejen på langs indtil den er ca. 2 cm i tykkelsen.
- Dejen sættes på køl og hviler i ca. ½ time.
- Dejen tages ud fra køl og folde/rulle-processen gentages 2 gange.
- Rul dejen ud i ca ½ cm tykkelse. Herefter skæres dejen ud i trekanter og rulles med fra den brede side.
- Læg croissanten på en bageplade på bagepapir, med samlingen nedad og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Du kan også lægge croissanterne i fryseren, så skal du bare undlade hævningen.
- Pensl croissanterne med et sammenpisket æg og bag dem ved ca. 210 grader i 10-12 minutter.
Næringsindhold
Energi (kJ) 976Energi (kcal) 223
Fedt (g) 1,4
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,2
Kulhydrat (g) 44,5
- heraf sukkerarter (g) 4,1
Kostfibre (g) 5,6
Protein (g) 7,3
Salt (g) 1,1