BÆREDYGTIGHED
Hvert korn tæller, hvis vi vil brødføde 8 milliarder mennesker.
Hvert korn tæller, hvis vi vil forbruge mindre og redde planeten.
Hvert korn tæller, hvis vi vil have mindre landbrugsjord og mere natur.
Og hvert korn tæller, hvis vi vil få maden til at smage bedre.
For når vi up-cycler hvert korn, i stedet for at spilde det, kan vi skabe nye spændende
fødevareingredienser.
Så velsmagende, folk vil vælge dem frem for traditionelle muligheder.
Så godt, at de kan hjælpe med at genoprette menneskers og planetens sundhed.
Vi er Agrain. The Re-harvest company, hvor hvert et korn tæller.
Fødevaresystemet er brudt sammen!
Og det kræver dristige ændringer at reparere systemet.
Fødevaresystemet og dets dysfunktionelle værdikæde giver næring til klimakrisen. Mere end 30% af al mad bliver aldrig spist. 25 % af de globale CO2-emissioner kommer fra fødevarer og landbrug. 50 % af al jord anvendes til fødevareproduktion og landbrug – hvoraf 33 %* bruges til at producere afgrøder til foder.
Ifølge The Global Footprint Network forbruger vi i øjeblikket med en hastighed, hvor vi ville have brug for 1,75 planeter om året, og tempoet stiger!
Og madkilometer bliver længere og længere – grøntsager har ofte tilbagelagt 2000 km, før de nåede dit bord – eller skraldespanden!

30% af alle producerede fødevarer går tabt
Ifølge FN er næsten 30% af verdens landbrugsjord anvendt til at producere fødevarer, der i sidste ende aldrig forbruges!
Mask fra bryggeriindustrien er en uudnyttet ressource fyldt med fibre, protein og aroma.
Øl er den 3. mest forbrugte drik i verden*, kun overgået af vand og te, og hvert år producerer og kasserer bryggerier over hele verden mere end 40 millioner tons mask, hvilket gør det til en af de største sidestrømme i fødevareindustrien.
Efter at bryggerne har maltet og moset kornene for at
udvinde deres sukkerarter, omdannes kornene til en ny fiber-, protein- og aromafyldt ressource. Så vi spilder ikke kun ernæring, vi bruger også energi og jord til at gøre det. Fødevaresystemets dobbelte problemer i en nøddeskal.
Taking action
Verden kalder på innovative cirkulære processer i vores fødevaresystemer.
I stedet for at spilde værdifulde ressourcer og kun bruge brøkdele af dem, kan vi omdanne dem til nye nærende og lækre ingredienser, der kan booste en bred vifte af fødevarer.
Dette er upcycling, og det er det, vi gør!
Ved at upcycle mask leverer vi ikke kun ingredienser af høj kvalitet, men bidrager også til bevarelsen af biodiversiteten.
Bake the world a better place
De ernæringsmæssige fordele ved maskmel kræver øjeblikkelig udforskning. Med 20 % protein, 50 % kostfibre, lavt kalorieindhold og lækre autentiske aromaer og farver tilbyder vi en ny stjerneingrediens til alle typer brød, bagværk og snacks.
For at producere 1 kg standard bagemel kræver det ca. 2 m2 landbrugsjord - jord sparer du, hvis du bruger 1 kg maskmel i stedet.
Hvert korn tæller
Ved at upcycle mask til menneskelig mad øger vi den tilgængelige mængde mad og næringsstoffer uden at dyrke mere jord.
Og samtidig indeholder hvert korn næringsstoffer, der vil blive tilsat den menneskelige kost, når vi upcycler sidestrømmene fra
fødevareindustrien.
Globale udviklingsmål
De Forenede Nationer definerede i alt 17 mål for bæredygtig udvikling for at udrydde fattigdom, sult, realisere menneske-rettighederne for alle, opnå ligestilling mellem kønnene og styrke alle kvinder og piger samt sikre varig beskyttelse af
planeten og dens naturressourcer.
Disse fire verdensmål er centrale for Agrain.

#1
STOP SULT

#2
ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION

#3
KLIMAINDSATS

#4
PARTNERSKABER FOR HANDLING
*Referencer og yderligere læsning: