Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

BÆREDYGTIGHED

Hvert korn tæller, hvis vi vil brødføde 8 milliarder mennesker.
Hvert korn tæller, hvis vi vil forbruge mindre og redde planeten.
Hvert korn tæller, hvis vi vil have mindre landbrugsjord og mere natur.
Og hvert korn tæller, hvis vi vil få maden til at smage bedre.
For når vi up-cycler hvert korn, i stedet for at spilde det, kan vi skabe nye spændende
fødevareingredienser.
Så velsmagende, folk vil vælge dem frem for traditionelle muligheder.
Så godt, at de kan hjælpe med at genoprette menneskers og planetens sundhed.
Vi er Agrain. The Re-harvest company, hvor hvert et korn tæller.

Fødevaresystemet er brudt sammen!

Og det kræver dristige ændringer at reparere systemet.

Det betyder et komplet re-design af, hvordan vi producerer den mad, vi elsker at spise.

I stedet for at spilde værdifulde ressourcer kan vi gøre dem til nye nærende og lækre ingredienser.

 

Dette er upcycling, og det er det, vi gør!

30% af alle producerede fødevarer går til spilde

Verdens befolkning vokser, og efterspørgslen efter fødevarer stiger.

Men ifølge FN går en tredjedel af alle fødevarer, der produceres, tabt i produktionen eller går til spilde i supermarkeder og husholdninger.

Samtidig giver intensiv global fødevareproduktion næring til klima- og biodiversitetskrisen.

Landbruget er ansvarlig for 80 % af skovrydningen og 70 % af tabet af biodiversitet, mens mere end en fjerdedel af de globale drivhusgasemissioner kommer fra fødevarer og landbrug.

Halvdelen af verdens beboelige jord bruges til landbrug, og over 50% af denne jord er nedbrudt, hvilket gør det vanskeligt at dyrke mad på i fremtiden.*

Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være sådan.

Hos Agrain tror vi på, at den måde, vi producerer fødevarer på, kan og skal ændres.
Hver gang Agrain upcycler korn til mel, er vi med til at hjælpe med, at der sker en ændring.

Forandring er på vej ...

I stedet for at dyrke mere korn på nyt land, forvandler Agrain kasseret mask fra ølbrygning til et smagfuldt, nærende og funktionelt mel.

 

Øl er en af de mest forbrugte drikkevarer i verden.

Når bryggerier laver øl, malter de og moser kornene for at ekstrahere sukkeret fra kornene. Det, der er tilbage, er en uudnyttet ressource fyldt med fibre, protein og
aroma.

Hvert år producerer bryggerier på globalt plan ca. 40 millioner tons mask,
hvilket gør det til en af de største sidestrømme i fødevareindustrien.

Bake the world a better place

Hvert et korn - egentlig bestemt til affald - bliver en smagfyldt rejse mod bæredygtighed.

Ved at upcycle mask til mel reducerer vi madspild og forbedre smagen med mindre miljøpåvirkning end konventionelt mel.

Hvert et korn tæller og er et skridt tættere på sunde kostvaner, der også er gode for planeten. Faktisk viser det sig, at Agrain maskmel er en af de mest bæredygtige proteinkilder derude!

Hver gang 1 kg almindeligt hvedemel erstattes med Agrain maskmel, spares 2 m2 landbrugsjord, da vi bruger korn, der allerede er høstet.

På samme måde sparer vores upcyclede mel vand, reducerer CO2-udledningen og forhindrer flere miljømæssige skader forårsaget af gødning og pesticider.

Bæredygtighed og gennemsigtighed

Vores engagement i bæredygtighed bygger på fire af FN's 17 verdensmål:

Stop sult (SDG2), Ansvarligt forbrug og produktion (SDG 12), Klimaindsats (SDG 13) og Partnerskaber for målene (SDG 17).

#1

STOP SULT

#2

ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION

#3

KLIMAINDSATS

#4

PARTNERSKABER FOR HANDLING

Transparens er vigtigt for os både til gavn for vores kunder og for os selv, så vi præcis ved , hvordan vi skal forbedre os. Derfor har vi gennemført en livscyklusvurdering (LCA) af Agrain maskmel i samarbejde med en tredjeparts miljøvurderingsekspert.

 

Vi har anvendt Product Environmental Foodprint-metoden (PEF), som er Europa-Kommissionens anbefalede ramme for vurdering af produkters miljøpåvirkning gennem hele deres livscyklus. Miljøaftryksmetoden måler miljøaftrykket på tværs af 16 påvirkningskategorier, herunder klimaændringer, arealanvendelse, vandforbrug og ressourceanvendelse. Dette har givet os en
omfattende forståelse af fordelene og afvejningerne af Agrain maskmel sammenlignet med andre mel og fødevarer.

 

Resultaterne er blevet valideret af Bureau Veritas, en uafhængig auditør, i overensstemmelse med ISO-standarder.

Livscyklusvurderingsrapporten for Agrain maskmel kan tilgås her.