Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Squashtærte med 01 Pilsner maskmel

Squashtærte med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 40 minutter (2 timer inkl. hviletid og bagning)
Mængde: 1 tærte (22-25 cm i diameter)

Ingredienser

Tærtedej:

25 g 01 Pilsner maskmel

75 g hvedemel

75 g ølandshvedemel

1 tsk fint salt

110 g iskoldt smør

2 spsk vand

Fyld:

1 porre

1 squash (mellemstørrelse)

1 rulle fast gedeost

2 æg

5-6 spsk skyr naturel

Tørret timian

Salt, peber

Olivenolie

Sådan gør du

Tærtedej:

  1. Bland de tre slags mel i en skål sammen med saltet.
  2. Skær smørret i små stykker og hak det sammen med mel og salt. Brug enten en foodprocessor eller en gaffel. Konsistensen skal blive som revet ost.
  3. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Den skal ikke æltes, bare samles og formes til en flad disk.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Fyld:

  1. Til fyldet rengør du porre og squash.
  2. Porren skæres i tynde skiver, mens squashen skæres i skiver på ca ½ cm tykkelse.
  3. Varm en pande op med lidt olivenolie. Steg først porre-skiverne, så de lige falder sammen. Hældes i en skål for sig selv.
  4. Steg derefter squashskiverne et par minutter på hver side – de må gerne få lidt farve. Drys skiverne med tørret timian, salt og peber.
  5. Rør ægget sammen med skyren i en skål for sig selv.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Smør formen med lidt olivenolie. Rul tærtedejen ud, så den passer til formen. Sørg for at få lagt dejen fint op ad kanterne og pres den let fast. Prik dejen med en gaffel.
  8. Forbag tærtebunden i 10 minutter på 200 grader varmluft.
  9. Tag herefter tærtebunden ud af ovnen og sæt ovnvarmen ned til 180 grader varmluft.
  10. Fyld tærten først med ægge-skyrblandingen, derefter porrerne. Skær gedeosten i tynde skiver og læg dem lagdelt sammen med squashskiverne.
  11. Giv det hele et skud tørret timian, salt og peber.
  12. Bages i ovnen ved 180 gradervarmluft i ca. 20 minutter, indtil æggeblandingen er blevet fast.

Serveres med en god salat.

Tip: Er du ikke til gedeost, kan du anvende f.eks. feta i stedet.

OBS. Næringsindhold gælder kun for tærtedej.

Næringsindhold

Energi, KJ 2006
Energi, kcal 480
Fedt, g 32,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 20,4
Kulhydrat, g 37,5
- heraf sukkerarter, g 0,6
Kostfibre, g 6,5
Protein, g 7,4
Salt, g 2,7

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe