Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Rugbrød med 03 Stout maskmel

Rugbrød med 03 Stout maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 3 timer
Mængde: 1 brød

Ingredienser

250 g vand

65 g Ølandshvede Fint

65 g Flydende Surdej Rug

65 g Poppet Rug

40 g  Agrain Maskmel Stout

50 g Solsikkekerner

25 g Hørfrø

10 g Salt

8 g gær

175 g Svedje Rugmel

185 g vand

Sådan gør du

  1. Dagen før afbagning, sættes alle ingredienser i blød, undtagen svedje rugmel, gær og vand
  2. Stilles tildækket på køkkenbordet.
  3. Dagen efter tilsættes de øvrige ingredienser, og det æltes i 12 min ved lav hastighed.
  4. Lad dejen hvile i 30 min.
  5. Rugbrødet vendes i en blanding af blå birkes, hørfrø og havreflager.
  6. Hæves/raskes i ca 1 time.
  7. Sættes i ovnen ved 250 grader, og der skrues ned til 180 grader, hvorefter rugbrødet afbages i ca 45-50 min, til kernetemperaturen er 96 grader.


Opskriften er udarbejdet af CBP.

Næringsindhold

Energi, KJ 1.398
Energi, kcal 334
Fedt, g 9,0
- heraf mættede fedtsyrer, g 1,2
Kulhydrat, g 45,2
- heraf sukkerarter, g 2,2
Kostfibre, g 12,0
Protein, g 11,5
Salt, g 2,3

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe