Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Pizzasnegle med 02 IPA maskmel

Pizzasnegle med 02 IPA maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 3 timer (inkl. hæve- og bagetid)
Mængde: 20 stk.

Ingredienser

Dej:

450 g hvedemel (gerne typo 00 eller anden kraftig glutenholdig mel)

50 g maskmel (01 Pilsner eller 02 IPA)

30 g gær

2,5 dl lunken vand

3 spsk olivenolie (42 g)

1 tsk salt

Tomatsovs:

1 løg

1 fed hvidløg

1 dåse hakkede eller flåede tomater

1 revet gulerod

1 revet pastinak

2 tsk oregano

1 tsk basilikum

Salt og peber

Evt. et skvæt balsamicoeddike eller hvidvinseddike

Sådan gør du

Pizzabunde:
  1. Bland maskmel og hvedemel sammen.
  2. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt 1/3 af melblandingen.
  3. Lad det stå i 30-45 minutter, eller indtil det begynder at boble.
  4. Tilsæt olie og salt til den boblende gærblanding, og tilsæt så det resterende af melblandingen under omrøring lidt ad gangen. Når dejen er smidig og ikke klistrer til bord og fingre skal du ikke putte mere mel i. Det kan være der er lidt mel tilovers, sæt det til side og brug det, når dejen skal rulles ud.
  5. Når dejen bliver for fast til at røre, vender du den ud på et meldrysset bord og ælter den i ca. 10 minutter indtil dejen er glat og elastisk.
  6. Derefter lægges dejen i en skål smurt med olivenolie og stilles til hævning tildækket med et let fugtigt viskestykke på køkkenbordet i 1½ time (eller til den har nået dobbelt størrelse).

Tomatsauce:

  1. Svits løg og hvidløg i et skvæt olivenolie på en pande.
  2. Tilsætdernæst revet gulerod og pastinak og svits med ved middel varme.
  3. Tilsæt herefter hakkede tomater og kog det op sammen med krydderierne.
  4. Smag til med salt og peber og evt. lidt balsamico- eller hvidvinseddike.


Pizzasnegle:

  1. Når hævningen er overstået, deles dejen i to lige store stykker, som nænsomt formes til en firkantet pizzabund.
  2. På de to pizzabunde tilsættes tomatsovs, revet mozerella og din favorit topping, for eksempel: skinke, chorizo, oliven, ansjoser, tyndtskåret kartoffel, tyndskåret aubergine osv.
  3. Rul dejen sammen til en roulade og skær 4 cm tykke stykker.
  4. Tryk dem lidt flade på et stykke bagepapir og bag pizzasneglene ved 230 grader i 10-15.

Pizzarullerne kan fryses ned og tages ud om aftenen, så de er klar til en madpakke dagen efter.

Næringsindhold

Energi, KJ 635
Energi, kcal 152
Fedt, g 3,6
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,5
Kulhydrat, g 23,4
- heraf sukkerarter, g 2,0
Kostfibre, g 3,7
Protein, g 4,5
Salt, g 0,8

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe