Pizzasnegle med 02 IPA maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland maskmel og hvedemel sammen.
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt 1/3 af melblandingen.
- Lad det stå i 30-45 minutter, eller indtil det begynder at boble.
- Tilsæt olie og salt til den boblende gærblanding, og tilsæt så det resterende af melblandingen under omrøring lidt ad gangen. Når dejen er smidig og ikke klistrer til bord og fingre skal du ikke putte mere mel i. Det kan være der er lidt mel tilovers, sæt det til side og brug det, når dejen skal rulles ud.
- Når dejen bliver for fast til at røre, vender du den ud på et meldrysset bord og ælter den i ca. 10 minutter indtil dejen er glat og elastisk.
- Derefter lægges dejen i en skål smurt med olivenolie og stilles til hævning tildækket med et let fugtigt viskestykke på køkkenbordet i 1½ time (eller til den har nået dobbelt størrelse).
Tomatsauce:
- Svits løg og hvidløg i et skvæt olivenolie på en pande.
- Tilsætdernæst revet gulerod og pastinak og svits med ved middel varme.
- Tilsæt herefter hakkede tomater og kog det op sammen med krydderierne.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt balsamico- eller hvidvinseddike.
Pizzasnegle:
- Når hævningen er overstået, deles dejen i to lige store stykker, som nænsomt formes til en firkantet pizzabund.
- På de to pizzabunde tilsættes tomatsovs, revet mozerella og din favorit topping, for eksempel: skinke, chorizo, oliven, ansjoser, tyndtskåret kartoffel, tyndskåret aubergine osv.
- Rul dejen sammen til en roulade og skær 4 cm tykke stykker.
- Tryk dem lidt flade på et stykke bagepapir og bag pizzasneglene ved 230 grader i 10-15.
Pizzarullerne kan fryses ned og tages ud om aftenen, så de er klar til en madpakke dagen efter.
Næringsindhold
Energi, KJ 635Energi, kcal 152
Fedt, g 3,6
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,5
Kulhydrat, g 23,4
- heraf sukkerarter, g 2,0
Kostfibre, g 3,7
Protein, g 4,5
Salt, g 0,8