Pizzabund med 02 IPA maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland maskmel og hvedemel sammen.
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt 1/3 af melblandingen.
- Lad det stå i 30-45 minutter, eller indtil det begynder at boble.
- Tilsæt olie og salt til den boblende gærblanding, og tilsæt så det resterende af melblandingen under omrøring lidt ad gangen.
- Når dejen er smidig og ikke klistrer til bord og fingre skal du ikke putte mere mel i. Det kan være der er lidt mel tilovers, sæt det til side og brug det når dejen skal rulles ud.
- Når dejen bliver for fast til at røre, vender du den ud på et meldrysset bord og ælter den i ca. 10 minutter indtil dejen er glat og elastisk.
- Derefter lægges dejen i en skål smurt med olivenolie og stilles til hævning tildækket med et let fugtigt viskestykke på køkkenbordet i 1½ time (eller til den har nået dobbelt størrelse).
- Når hævningen er overstået deles dejen i to lige store stykker, som nænsomt formes til pizzabunde.
- På de to pizzabunde tilsættes din favorit topping, for eksempel: tomatsovs, mozzarella, og frisk basilikum eller ricotta, tyndskåret kartofler, kalamata oliven, ansjoser, og frisk timian.
- Bag pizzaerne ved 230 grader i 10-15.
Næringsindhold
Energi, KJ 1188Energi, kcal 284
Fedt, g 8,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 1,1
Kulhydrat, g 45,0
- heraf sukkerarter, g 0,3
Kostfibre, g 5,6
Protein, g 7,5
Salt, g 0,3