Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Pizzabund med 02 IPA maskmel

Pizzabund med 02 IPA maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 3 timer (inkl. hæve- og bagetid)
Mængde: 2 pizzaer

Ingredienser

30 g gær

2,5 dl lunken vand

3 spsk olivenolie (42 g)

1 tsk salt

450 g hvedemel (gerne typo 00 eller anden kraftig glutenholdig mel)

50 g maskmel (01 Pilsner eller 02 IPA)

Sådan gør du

  1. Bland maskmel og hvedemel sammen.
  2. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt 1/3 af melblandingen.
  3. Lad det stå i 30-45 minutter, eller indtil det begynder at boble.
  4. Tilsæt olie og salt til den boblende gærblanding, og tilsæt så det resterende af melblandingen under omrøring lidt ad gangen.
  5. Når dejen er smidig og ikke klistrer til bord og fingre skal du ikke putte mere mel i. Det kan være der er lidt mel tilovers, sæt det til side og brug det når dejen skal rulles ud.
  6. Når dejen bliver for fast til at røre, vender du den ud på et meldrysset bord og ælter den i ca. 10 minutter indtil dejen er glat og elastisk.
  7. Derefter lægges dejen i en skål smurt med olivenolie og stilles til hævning tildækket med et let fugtigt viskestykke på køkkenbordet i 1½ time (eller til den har nået dobbelt størrelse).
  8. Når hævningen er overstået deles dejen i to lige store stykker, som nænsomt formes til pizzabunde.
  9. På de to pizzabunde tilsættes din favorit topping, for eksempel: tomatsovs, mozzarella, og frisk basilikum eller ricotta, tyndskåret kartofler, kalamata oliven, ansjoser, og frisk timian.
  10. Bag pizzaerne ved 230 grader i 10-15.

Næringsindhold

Energi, KJ 1188
Energi, kcal 284
Fedt, g 8,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 1,1
Kulhydrat, g 45,0
- heraf sukkerarter, g 0,3
Kostfibre, g 5,6
Protein, g 7,5
Salt, g 0,3

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe