Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Pitabrød med 01 Pilsner maskmel

Pitabrød med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 1,5 timer
Mængde: 8 pitabrød

Ingredienser

3 ½ dl lunkent vand

30 g gær

½ tsk. groft salt

50 g 01 Pilsner maskmel

450 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Bland 01 Pilsner maskmel med hvedemel. Tilsæt så ca. tre fjerdedele af den blandede mel til gæropløsningen og tilsæt også salt.
  3. Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt til en smidig og glat dej, der ikke klistrer fast på fingrene.
  4. Dæk skålen til med et viskestykke, og stil dejen til hævning på køkkenbordet, til den er hævet til mindst det dobbelte – det tager ca. 1 time.
  5. Slå dejen ud på et melet bord, og del den i 8 lige store dele. Tril hver del til en bolle, og rul så hver bolle ud til en cirkel på ca. ½ cm’s tykkelse. Pas på de ikke er for tykke.
  6. Læg pitaerne på en bageplade dækket med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
  7. Sæt pladen på midterste rille i en 250 grader varm ovn, og bag pitaerne i ca. 8 min., til de puster sig op til helt lysebrune balloner.

Spis pitaerne friskbagte og lune, eller lad dem køle af, og giv dem en kort lunetur i ovnen inden servering. Pitaerne er bedst på bagedagen. Hvis du afkøler pitaerne så læg dem på en bagerist, og dæk dem med et viskestykke, mens de køler af, så de ikke bliver tørre og hårde.

Næringsindhold

Energi, KJ 838
Energi, kcal 200
Fedt 1,3 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,3 g
Kulhydrat 37,1 g
- heraf sukkerarter 0,3 g
Kostfibre 4,7 g
Protein 7,1 g
Salt 0,3 g

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe