Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Lucia chokoladekrans med 01 Pilsner maskmel

Lucia chokoladekrans med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 3,5 timer
Mængde: 2 kranse

Ingredienser

Chokoladesmør:

200 g finthakket chokolade (min. 50%)

100 g smør

6 spsk. flormelis

2 spsk. kakaopulver

Ca. 1 tsk. salt

Luciakrans:

2 knivspids safran

50 g gær

5,5 dl mælk

150 g sukker

200 g smeltet smør

1 æg

1/2 tsk. salt

100 g 01 Pilsner maskmel

900 g hvedemel

Sådan gør du

Chokoladesmør:

  1. Smelt og bland alle ingredienser, når dejen sættes til hævning første gang.
  2. Når massen er jævn, tager du den af varmen og lad er dne køle langsomt af i gryden.

Luciakrans:

  1. Stød safran med en lille del af sukkeret i en morter.
  2. Opløs gæren i mælken, tilsæt safran, sukker, smeltet smør, salt og æg til mælkeblandingen.
  3. Tilsæt derefter 01 Pilsner maskmel og opløs melet i blandingen.
  4. Tilsæt herefter hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være ret våd.
  5. Lad dejen hæve på køkkenbordet et par timer under et fugtigt hviskestykke (til ca. dobbelt størrelse).
  6. Del dejen i 6 lige store dele.
  7. Form hver del til en langpølse (ca 60 cm) og flad dem ud med fingrene.
  8. Smør den afkølede chokoladesmørpå i et generøst lag.
  9. Fold hver flade pølse ind over sig selv på den lange led,så chokoladen dækkes nogenlunde (det gør ikke noget der er huller).
  10. Herefter fletter du 3 pølser sammen og fæstner dem i enderne til en krans. Gentag med de sidste 3 pølser.
  11. Lad kransene hæve i ca. 30 minutter.
  12. Pensles med pisket æg og bages i ca 20 min v. 200C (alm. ovn).
  13. Når kransene tages ud af ovnen pensles de med sukkerlage. Det giver en flot glas og forhindre, at brødet bliver tørt og hård.

Næringsindhold

Energi, KJ 1.410
Energi, kcal 337
Fedt, g 14,7
- heraf mættede fedtsyrer, g 8,9
Kulhydrat, g 42,3
- heraf sukkerarter, g 14,4
Kostfibre, g 4,2
Protein, g 6,8
Salt, g 0,2

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe