Lucia chokoladekrans med 01 maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
Chokoladesmør:
- Smelt og bland alle ingredienser, når dejen sættes til hævning første gang.
- Når massen er jævn, tager du den af varmen og lad er dne køle langsomt af i gryden.
Luciakrans:
- Stød safran med en lille del af sukkeret i en morter.
- Opløs gæren i mælken, tilsæt safran, sukker, smeltet smør, salt og æg til mælkeblandingen.
- Tilsæt derefter 01 maskmel og opløs melet i blandingen.
- Tilsæt herefter hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være ret våd.
- Lad dejen hæve på køkkenbordet et par timer under et fugtigt hviskestykke (til ca. dobbelt størrelse).
- Del dejen i 6 lige store dele.
- Form hver del til en langpølse (ca 60 cm) og flad dem ud med fingrene.
- Smør den afkølede chokoladesmørpå i et generøst lag.
- Fold hver flade pølse ind over sig selv på den lange led,så chokoladen dækkes nogenlunde (det gør ikke noget der er huller).
- Herefter fletter du 3 pølser sammen og fæstner dem i enderne til en krans. Gentag med de sidste 3 pølser.
- Lad kransene hæve i ca. 30 minutter.
- Pensles med pisket æg og bages i ca 20 min v. 200C (alm. ovn).
- Når kransene tages ud af ovnen pensles de med sukkerlage. Det giver en flot glas og forhindre, at brødet bliver tørt og hård.
Næringsindhold
Energi, KJ 1.410Energi, kcal 337
Fedt, g 14,7
- heraf mættede fedtsyrer, g 8,9
Kulhydrat, g 42,3
- heraf sukkerarter, g 14,4
Kostfibre, g 4,2
Protein, g 6,8
Salt, g 0,2