Kardemommesnurrer med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Start med at knuse kardemommefrøene i en morter. Sørg for at støde dem godt, så der ikke er alt for store stykker kardemommefrø.
- Rør gær og sukker i mælken, indtil gæren er opløst. Rør et pisket æg i væsken.
- Bland hvedemel, 01 Pilsner maskmel og knuste kardemommefrø i en separat skål.
- Tilsæt gradvist melblandingen og begynd at ælte dejen ved lav hastighed - på en røremaskine ved hastighed 2 ud af 3.
- Ælt dejen i et par minutter, og tilsæt derefter saltet.
- Fortsæt æltningen i cirka 5 minutter, indtil den er elastisk og glat.
- Til sidst tilsættes det bløde smør lidt ad gangen, mens du stadig ælter - ælt kort, indtil dejen er ensartet og glat.
- Hæld dejen i en skål og dæk med låg eller fugtigt viskestykke og lad hæve i cirka 45 minutter.
- Lav remoncen ved at blande blødt smør, brun farin og knuste kardemommefrø, indtil det er en ensartet blanding - læg det til side på køkkenbordet.
- Når dejen er hævet, drys en arbejdsflade med lidt mel.
- Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 15 x 30 cm. Spred remoncen i et tyndt lag over hele dejen.
- Fold dejen ind over sig selv på den korte side, så du har 3 lag, der foldes ind over hinanden. Rul dejen lidt længere, så du har et rektangel på ca. 15 x 20 cm.
- Skær tynde strimler dej (ca. 1,5 cm) - på den lange side, så du har ca. 8 strimler dej.
- Sno dine snurrer: Hold den ene ende af dejen med tommelfingeren og pegefingeren. Med den anden hånd vikler du snurren et par gange rundt om din tommelfinger og pegefinger.
- Når der er en ende af strimlen tilbage på 4-5 cm så folder du den ind over snurren, så der går et bånd hen over. Fold enden under bunden.
- Pres eventuelt med fingrene bunden lidt ud på siderne af snurren, så den har et "øre" på hver side af båndet der går henover.
- Læg dine ruller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
- I mellemtiden forvarmes ovnen til 200 °C ( varmluft).
- Når snurrerne har efterhævet færdigt, pisk ægget og pensl dem med det.
- Bages i ovnen i 12-13 minutter.
- I mellemtiden skal du lave din sirup, så den er klar til de friskbagte kardemommesnurrer.
- Bring vand og sukker i kog og lad det simre i et minut. Hold sirupen varm, den størkner, når den bliver kold. Fjern det fra varmen lige før børstning.
- Så snart pladen kommer ud af ovnen, pensles de brandvarme snurrer med sirup.
- Lad snurrerne køle lidt af inden de nydes mens de stadig er friskbagte.
Næringsindhold
Energi, KJ 1193Energi, kcal 285
Fedt, g 11,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 6,4
Kulhydrat, g 37,2
- heraf sukkerarter, g 13,7
Kostfibre, g 3,2
Protein, g 7,1
Salt, g 0,9