Kanelbrød med 03 Stout maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Start med at tage smørret ud af køleskabe - det skal bruges når det er blødt og har stuetemperatur.
- Lun mælken og hæld det i en røremaskine - sørg for at mælken ikke er mere end 37 grader, ellers vil gæret ikke kunne arbejde.
- Opløs gæret i mælken og tilsæt æggene under omrøring. Ælt sammen i 5 minutter.
- Tilsæt blødt smør og ælt dejen yderligere i 10 minutter til den er blød og smidig. Lad den hæve lunt i 30 minutter.
- Lav imens remoncen klar ved at blande alle ingredienser sammen til en ensartet masse.
- Når dejen er hævet færdig rulles den ud til et rektangel på 30x40 cm.
- Fordel forsigtigt remoncen ud på dejen og rul den sammen på den lange led.
- Skær dejen ud i skiver og stil dem ved siden af hinanden på højkant i en rugbrødsform.
- Lad brødet efterhæve i 45 minutter. Tænd imens ovnen på 190 grader varmluft.
- Når dejen er hævet, pensles brødet med sammenpisket æg og bages i 30 minutter.
- Køl brødet lidt af og bland imens en glasur af flormelis og kogt vand.
- Dekorér med glasur og nyd det lækre, svampede brød!
Næringsindhold
Energi, KJ 1468Energi, kcal 351
Fedt, g 16,7
- heraf mættede fedtsyrer, g 10,1
Kulhydrat, g 42,2
- heraf sukkerarter, g 15,6
Kostfibre, g 3,0
Protein, g 6,5
Salt, g 1,2