Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Kanelbrød med 03 Stout maskmel

Kanelbrød med 03 Stout maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 2 timer
Mængde: 1 brød

Ingredienser

Dej:

1,5 dl mælk

25 g gær

2 æg

40 g 03 Stout maskmel

400 g hvedemel

1/2 spsk kardemomme

1/2 tsk vaniljepulver

1/2 spsk salt

Remonce:

200 g blødt smør

150 g brun farin

2 spsk kanel

Glasur:

Flormelis

Kogt vand

Sådan gør du

  1. Start med at tage smørret ud af køleskabe - det skal bruges når det er blødt og har stuetemperatur.
  2. Lun mælken og hæld det i en røremaskine - sørg for at mælken ikke er mere end 37 grader, ellers vil gæret ikke kunne arbejde.
  3. Opløs gæret i mælken og tilsæt æggene under omrøring. Ælt sammen i 5 minutter.
  4. Tilsæt blødt smør og ælt dejen yderligere i 10 minutter til den er blød og smidig. Lad den hæve lunt i 30 minutter.
  5. Lav imens remoncen klar ved at blande alle ingredienser sammen til en ensartet masse.
  6. Når dejen er hævet færdig rulles den ud til et rektangel på 30x40 cm.
  7. Fordel forsigtigt remoncen ud på dejen og rul den sammen på den lange led.
  8. Skær dejen ud i skiver og stil dem ved siden af hinanden på højkant i en rugbrødsform.
  9. Lad brødet efterhæve i 45 minutter. Tænd imens ovnen på 190 grader varmluft.
  10. Når dejen er hævet, pensles brødet med sammenpisket æg og bages i 30 minutter.
  11. Køl brødet lidt af og bland imens en glasur af flormelis og kogt vand.
  12. Dekorér med glasur og nyd det lækre, svampede brød!

Næringsindhold

Energi, KJ 1468
Energi, kcal 351
Fedt, g 16,7
- heraf mættede fedtsyrer, g 10,1
Kulhydrat, g 42,2
- heraf sukkerarter, g 15,6
Kostfibre, g 3,0
Protein, g 6,5
Salt, g 1,2

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe