Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Juleboller med 01 Pilsner maskmel

Juleboller med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 2,5 timer inkl. hvile- og bagetider
Mængde: 10 boller

Ingredienser

Dej:

60 g stuetempereret smør

250 g lunken sødmælk

25 g gær

1 æg

Saft og skal fra 1 appelsin (økologisk)

350 g hvedemel

50 g 01 Pilsner maskmel

1 tsk stødt kardemomme

12 g tørrede tranebær

1 tsk salt

60 g mandler‍

Topping:

20 g mandler

2 spsk rørsukker

1⁄2 tsk kardemomme

1 æg til pensling

Sådan gør du

1. Start med at tage smørret ud af køleskabet.
2. Rist mandlerne i en bradepande i cirka 5 minutter ved medium høj varme (både dem til dejen og til toppingen). Fjern 20 g mandler og gem dem til toppingen.
3. Bland og opløs gær og sukker i den lunkne mælk.
4. Tilsæt derefter æg, appelsinsaft, skal, 01 Pilsner maskmel, hvedemel, kardemomme og salt.
5. Ælt dejen - enten på en røremaskine (lav hastighed) eller med hænderne i 5 minutter, indtil dejen begynder at komme sammen og bliver glat.
6. Når dejen er samlet, tilsættes smørret ved stuetemperatur og æltes i dejen (på en røremaskine ved medium høj hastighed) i yderligere 5 minutter.
7. Når dejen er skinnende og glat, hakkes og tilsættes mandler og tørrede tranebær og æltes i dejen.
8. Læg et rent, fugtigt viskestykke over dejen i skålen og lad det hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
9. Vend dejen ud på et meldrysset bræt og form dejen til 10 lige store portioner og form dem til boller.
10. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et stykke bagepapir og et viskestykke og lad dem hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
11. Forvarm ovnen til 200 °C.
12. Hak mandlerne fint og bland med rørsukker og kardemomme.
13. Når bollerne er klar, pensles bollerne med pisket æg og drys med påfyldningen.
14. Bag bollerne i 12-15 minutter, til de har en flot gylden farve.
15. Afkøl bollerne på en rist og nyd dem lune med et gavmildt lag smør.

Næringsindhold

Energi, KJ 1056
Energi, kcal 253
Fedt, g 10,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 4,2
Kulhydrat, g 29,5
- heraf sukkerarter, g 5,1
Kostfibre, g 4,6
Protein, g 8,4
Salt, g 0,8

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe