Juleboller med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
2. Rist mandlerne i en bradepande i cirka 5 minutter ved medium høj varme (både dem til dejen og til toppingen). Fjern 20 g mandler og gem dem til toppingen.
3. Bland og opløs gær og sukker i den lunkne mælk.
4. Tilsæt derefter æg, appelsinsaft, skal, 01 Pilsner maskmel, hvedemel, kardemomme og salt.
5. Ælt dejen - enten på en røremaskine (lav hastighed) eller med hænderne i 5 minutter, indtil dejen begynder at komme sammen og bliver glat.
6. Når dejen er samlet, tilsættes smørret ved stuetemperatur og æltes i dejen (på en røremaskine ved medium høj hastighed) i yderligere 5 minutter.
7. Når dejen er skinnende og glat, hakkes og tilsættes mandler og tørrede tranebær og æltes i dejen.
8. Læg et rent, fugtigt viskestykke over dejen i skålen og lad det hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
9. Vend dejen ud på et meldrysset bræt og form dejen til 10 lige store portioner og form dem til boller.
10. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et stykke bagepapir og et viskestykke og lad dem hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
11. Forvarm ovnen til 200 °C.
12. Hak mandlerne fint og bland med rørsukker og kardemomme.
13. Når bollerne er klar, pensles bollerne med pisket æg og drys med påfyldningen.
14. Bag bollerne i 12-15 minutter, til de har en flot gylden farve.
15. Afkøl bollerne på en rist og nyd dem lune med et gavmildt lag smør.
Næringsindhold
Energi, KJ 1056Energi, kcal 253
Fedt, g 10,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 4,2
Kulhydrat, g 29,5
- heraf sukkerarter, g 5,1
Kostfibre, g 4,6
Protein, g 8,4
Salt, g 0,8