Hjemmelavet pasta med simre-bolognese lavet med maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Rist baconen i en gryde (gerne tykbundet) til den er sprød.
- Tilsæt fintsnittede gulerødder, løg og bladselleri, og lad dem svitse 5-10 minutter.
- Tag grøntsager og bacon op, kom en god sjat olivenolie i gryden, og rist først kødet af ved høj varme (hvis du anvender en okseudskæring – start da med at stege dette til det har fået en pæn stegeskorpe og tilsæt derefter hakket oksekød.
- Tilsæt laurbærblade, oregano og hvidvin, og lad saucenkoge halvt ind.
- Kom grøntsagerne og baconen tilbage i gryden sammen med hakkede tomater, fløden og bouillonen.
- Skru ned på laveste blus, og lad det hele koge igennem i tre timer under låg.
- Kog nu saucen ind, hvis den er for tynd. Tilsæt ekstra vand, hvis den er for tør. Smag til med salt og peber.
Pasta:
- Bland melet og lav et lille bjerg af mel på dit køkkenbord lav et hul i midten (som en vulkan), slå æggene ud og tilsæt dem i hullet i melet.
- Bland mel og æg grundigt, og ælt i ca. 20 min. til dejen er glat – det er vigtigt at ælte den grundigt.
- Deler dejen op og pak den ind i plastfolie.
- Lad dejen hvile ca. 30 minutter.
- Herefter laver du pastapladerne på pastamaskine. Start ved 7. indstilling. Til pastaen skal du stoppe ved 2. eller 1. indstilling. Kog vand op i en gryde og tilsæt salt.
- Pastaen skal koge i 2-3 minutter.
- Servér pasta og bolognese med masser af parmesan!
(Næringsindhold til dækker kun over pastapladerne, hvor der er brugt 01 Pilsner maskmel.
Næringsindhold
Energi, KJ 1107Energi, kcal 265
Fedt, g 5,1
- heraf mættede fedtsyrer, g 1,3
Kulhydrat, g 38,4
- heraf sukkerarter, g 0,8
Kostfibre, g 7,3
Protein, g 12,3
Salt, g 0,1