Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Hjemmelavet pasta med simre-bolognese lavet med maskmel

Hjemmelavet pasta med simre-bolognese lavet med maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 3,5 timer
Mængde: 4 personer

Ingredienser

Bolognese:

700 g hakket oksekød (evt. udskift halvdelen med oksebov)

100 g bacon

100 g løg

100 g gulerod

50 g bladselleri

Olivenolie

Frisk oregano

Laubærblade

2,5 dl hvidvin

0,25 liter fløde

1 dåse hakkede tomater

2 dl okse bouillon

Sort peber‍

Pasta:

3 æg

250 g hvedemel

50 g maskmel (01 Pilsner, 02 IPA eller 03 Stout)

Sådan gør du

‍Bolognese:
  1. Rist baconen i en gryde (gerne tykbundet) til den er sprød.
  2. Tilsæt fintsnittede gulerødder, løg og bladselleri, og lad dem svitse 5-10 minutter.
  3. Tag grøntsager og bacon op, kom en god sjat olivenolie i gryden, og rist først kødet af ved høj varme (hvis du anvender en okseudskæring – start da med at stege dette til det har fået en pæn stegeskorpe og tilsæt derefter hakket oksekød.
  4. Tilsæt laurbærblade, oregano og hvidvin, og lad saucenkoge halvt ind.
  5. Kom grøntsagerne og baconen tilbage i gryden sammen med hakkede tomater, fløden og bouillonen.
  6. Skru ned på laveste blus, og lad det hele koge igennem i tre timer under låg.
  7. Kog nu saucen ind, hvis den er for tynd. Tilsæt ekstra vand, hvis den er for tør. Smag til med salt og peber.

Pasta:

  1. Bland melet og lav et lille bjerg af mel på dit køkkenbord lav et hul i midten (som en vulkan), slå æggene ud og tilsæt dem i hullet i melet.
  2. Bland mel og æg grundigt, og ælt i ca. 20 min. til dejen er glat – det er vigtigt at ælte den grundigt.
  3. Deler dejen op og pak den ind i plastfolie.
  4. Lad dejen hvile ca. 30 minutter.
  5. Herefter laver du pastapladerne på pastamaskine. Start ved 7. indstilling. Til pastaen skal du stoppe ved 2. eller 1. indstilling. Kog vand op i en gryde og tilsæt salt.
  6. Pastaen skal koge i 2-3 minutter.
  7. Servér pasta og bolognese med masser af parmesan!


(Næringsindhold til dækker kun over pastapladerne, hvor der er brugt 01 Pilsner maskmel.

Næringsindhold

Energi, KJ 1107
Energi, kcal 265
Fedt, g 5,1
- heraf mættede fedtsyrer, g 1,3
Kulhydrat, g 38,4
- heraf sukkerarter, g 0,8
Kostfibre, g 7,3
Protein, g 12,3
Salt, g 0,1

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe