Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Frangipanitærte med kirsebær og 01 Pilsner maskmel

Frangipanitærte med kirsebær og 01 Pilsner maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 1 time og 10 min
Mængde: 1 tærte (23cm i diameter)

Ingredienser

Tærtedejen:

140 g blødt smør

80 g flormelis

30 g mandelmel

1 æg

1 tsk vaniljesukker

55 g 01 Pilsner maskmel

180 g hvedemel

Frangipani:

150 g mandelmel

35 g 01 Pilsner maskmel

150 g blødt smør

150 g sukker

2 æg

1 tsk vaniljesukker

1 skald fra 1 citron (økologisk)

250 g friske kirsebær, uden sten

50 g mandelflager + lidt flormelis til at si henover kagen med til sidst

Sådan gør du

‍Tærtedejen:
  1. Bland smør, flormelis, mandelmel, æg, og vaniljesukker ved brug af en elektrisk mikser.
  2. Tilsæt hvedemel, maskmel og salt, ælt dejen indtil den er ensartet.
  3. Brug to stykker bagepapir og rul dejen ud imellem disse, dejen skal være ca. 3mm tyk.
  4. Stil derefter dejen i køleskabet i 1 time.
  5. Put fedtstof i tærtefadet og put tærtedejen i fadet. Hvis der er overskydende tærtedej skæres denne fra.
  6. Put bagepapir oven på tærten, læg derefter tørrede bønner (eller andet) ovenpå for at give vægt ovenpå tærten.
  7. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 10 min, derefter fjernes bagepapir og bønnerne.
  8. Bag derefter videre i 5-10min. Indtil tærten er gylden. Stil tærten til afkøling på køkkenbordet.

Frangipani:

  1. Bland hvedemel med maskmel, og sæt skålen tilside
  2. Bland smør og sukker sammen indtil det er let og fluffy. Tilsæt æg – et af gangen, og mix indtil det er godt blandet sammen.
  3. Tilsæt vaniljesukker og citronskal og bland igen.
  4. Til sidst tilsættes det blandede mel og det blandes. Herefter lægges frangipanien over på den afkølede tærte, fordel massen ensartet.
  5. Tag derefter kirsebærerne og fordel dem jævnt henover kagen, de må gerne presses lidt ned i frangipanien.
  6. Til sidst strøs mandelflager henover kagen og den stilles i oven i 30 minutter ved 180 grader, eller indtil den er gylden og en gaffel kan stikkes i og tages op uden der hænger dej fast på gaflen.
  7. Efter endt bagning køles kagen ned, stil den evt. på køkkenbordet. Når den er kold, kan der sis flormelis på toppen.

Næringsindhold

Energi, KJ 1734
Energi, kcal 414
Fedt, g 30,4
- heraf mættede fedtsyrer, g 13,9
Kulhydrat, g 25,4
- heraf sukkerarter, g 10,4
Kostfibre, g 6,0
Protein, g 10,1
Salt, g 0,3

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe