Fødselsdagsboller med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland mel og salt.
- Varm mælken og smelt smørret heri, men det skal ikke koge. (Nu kan der tilsættes rosiner hvis man ønsker det).
- Smuldre gæren i mælke-smør blandingen.
- Pisk æg og sukker godt sammen i sin egen skål.
- Bland det hele og ælt dejen i skål/fad til den er blank og fast, dog stadig fugtig at røre ved.
- Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lade den have et lunt sted ca. 40 minutter.
- Herefter formes dejen til boller, som stilles til hævning igen under et fugtigt viskestykke. Bollerne skal hæve ca. 20 min.
- Derefter bages de ved 200-225C i ca. 15 minutter.
(Rosiner er ikke med i næringsdeklaration)
Næringsindhold
Energi, KJ 1.226Energi, kcal 293
Fedt, g 13,4
- heraf mættede fedtsyrer, g 7,9
Kulhydrat, g 32,4
- heraf sukkerarter, g 4,2
Kostfibre, g 5,1
Protein, g 8,3
Salt, g 0,4