Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Fødselsdagsboller med 01 Pilsner maskmel

Fødselsdagsboller med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 1½ time (ikke inklusiv tid til afkøling)
Mængde: 12 - 16 boller

Ingredienser

210 g hvedemel

40 g 01 Pilsner maskmel

½ tsk salt

75 g smeltet smør

1¼ dl minimælk

30 g gær

1 æg

1 spsk sukker

Evt. ½ dl rosiner

Sådan gør du

  1. Bland mel og salt.
  2. Varm mælken og smelt smørret heri, men det skal ikke koge. (Nu kan der tilsættes rosiner hvis man ønsker det).
  3. Smuldre gæren i mælke-smør blandingen.
  4. Pisk æg og sukker godt sammen i sin egen skål.
  5. Bland det hele og ælt dejen i skål/fad til den er blank og fast, dog stadig fugtig at røre ved.
  6. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lade den have et lunt sted ca. 40 minutter.
  7. Herefter formes dejen til boller, som stilles til hævning igen under et fugtigt viskestykke. Bollerne skal hæve ca. 20 min.
  8. Derefter bages de ved 200-225C i ca. 15 minutter.

(Rosiner er ikke med i næringsdeklaration)

Næringsindhold

Energi, KJ 1.226
Energi, kcal 293
Fedt, g 13,4
- heraf mættede fedtsyrer, g 7,9
Kulhydrat, g 32,4
- heraf sukkerarter, g 4,2
Kostfibre, g 5,1
Protein, g 8,3
Salt, g 0,4

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe