Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Focaccia med 02 IPA maskmel

Focaccia med 02 IPA maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 45 minutter (bagetid)
Mængde: 1 brød

Ingredienser

Dej:

270 g hvedemel

30 g 02 IPA maskmel

280 g håndlunt vand

80 g opfrisket og aktiv surdej (alternativt 10 gær - undlad da autolysen)

8 g salt

Til toppen:

Olivenolie og flagesalt

Evt. urter, semi dried tomater, kartofler, oliven eller lidt fast cheddarost

Sådan gør du

Dagen før
  1. Start med at autolyse de to slags mel og vandet ca. en time før din surdej er klar.
  2. Autolyse lyder kompliceret, men er en simpel blanding af mel og vand som igangsætter dannelsen af glutennetværk. Glutennetværket er vigtigt for at sikre brødets gode krumme og sprøde skorpe.
  3. Tilsæt surdej (eller gær) og salt til din melblanding og ælt det sammen, til dejen er blank, ensartet og slipper siderne skålen.
  4. Dæk dejen, og lad den stå på køkkenbordet i ca. en time, til du kan se at den er begyndt at hæve. Sæt nu dejen på køl til dagen efter.

På dagen

  1. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå i en halv times tid.
  2. Hæld lidt olivenolie i bunden af en form (16x23) og hæld derefter dejen over i formen.
  3. Hæld en sjat olivenolie ud over dejen, gør hænderne våde og prik dejen godt igennem med fingrene.
  4. Læg nu det fyld du ønsker lidt ned i dejen og spinkel med flagesalt, og lad det hele hæve 1 til 2 timer.
  5. Varm ovnen op til 250 grader, og bag i ca. 20 min. Se på brødet og bank på det, lyder det hult er det færdig bagt.


Tip: Ca. 60 g. af hvedemelet kan skiftes ud med fuldkornsmel, det giver et lidt tungere brød, men stadig med en god krumme, og massere af smag.

Næringsindhold

Energi, KJ 781
Energi, kcal 187
Fedt, g 1,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,2
Kulhydrat, g 34,6
- heraf sukkerarter, g 2,7
Kostfibre, g 4,6
Protein, g 6,5
Salt, g 1,3

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe