Focaccia med 02 IPA maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Start med at autolyse de to slags mel og vandet ca. en time før din surdej er klar.
- Autolyse lyder kompliceret, men er en simpel blanding af mel og vand som igangsætter dannelsen af glutennetværk. Glutennetværket er vigtigt for at sikre brødets gode krumme og sprøde skorpe.
- Tilsæt surdej (eller gær) og salt til din melblanding og ælt det sammen, til dejen er blank, ensartet og slipper siderne skålen.
- Dæk dejen, og lad den stå på køkkenbordet i ca. en time, til du kan se at den er begyndt at hæve. Sæt nu dejen på køl til dagen efter.
På dagen
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå i en halv times tid.
- Hæld lidt olivenolie i bunden af en form (16x23) og hæld derefter dejen over i formen.
- Hæld en sjat olivenolie ud over dejen, gør hænderne våde og prik dejen godt igennem med fingrene.
- Læg nu det fyld du ønsker lidt ned i dejen og spinkel med flagesalt, og lad det hele hæve 1 til 2 timer.
- Varm ovnen op til 250 grader, og bag i ca. 20 min. Se på brødet og bank på det, lyder det hult er det færdig bagt.
Tip: Ca. 60 g. af hvedemelet kan skiftes ud med fuldkornsmel, det giver et lidt tungere brød, men stadig med en god krumme, og massere af smag.
Næringsindhold
Energi, KJ 781Energi, kcal 187
Fedt, g 1,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,2
Kulhydrat, g 34,6
- heraf sukkerarter, g 2,7
Kostfibre, g 4,6
Protein, g 6,5
Salt, g 1,3