Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Flute med 02 IPA maskmel

Flute med 02 IPA maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 30 minutter (4 timer inkl. hævning)
Mængde: 2 flute

Ingredienser

4 dl vand

20 g gær

3 tsk honning

2 tsk salt

50 g 02 IPA maskmel

450 g hvedemel (gerne manitobamel eller anden mel med højt proteinindhold)

Sådan gør du

  1. Start med at opløse gæren i koldt vand. Rør herefter honning, salt og maskmel sammen.
  2. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt - dejen skal være blød og smidig, men må godt være til den våde side.
  3. Lad dejen hæve på køkken bordet i minimum 3-4 timer - meget gerne over natten, her udvikler smagen sig bedst.
  4. Når dejen er hævet færdig formes dejen på et mel-drysset bord.
  5. Du former et rigtigt flute ved at du trykker dejen en smule flad og folder siderne ind over hinanden. Så trykker du enderne af den foldede dej flad og folder det en smule ind over brødet.
  6. Nu ruller du den rund med hænderne og trykker den flad endnu engang, med en foldning af siderne ind over hinanden.
  7. Til sidst ruller du til dejen har den rigtige længde og tykkelse og placerer den på bagepapir.
  8. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  9. Når ovnen er varm, pensles brødet med pisket æg og bages i 20 minutter.
  10. Tag brødet ud og lad det køle en anelse af.

Næringsindhold

Energi, KJ 794
Energi, kcal 190
Fedt, g 1,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,2
Kulhydrat, g 35,6
- heraf sukkerarter, g 1,9
Kostfibre, g 4,7
Protein, g 6,2
Salt, g 1,8

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe