Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Chocolate chip og appelsin cookies med 03 Stout maskmel

Chocolate chip og appelsin cookies med 03 Stout maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 30 minutter
Mængde: 20 stk.

Ingredienser

230 g smør

180 g brun farin

200 g sukker

2 æg

1 tsk vanilje pulver

110 g 03 Stout maskmel

200 g hvedemel

Revet skal fra en appelsin (økologisk)

Saft fra en appelsin

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

2 dl hakkede valnødder (eller andre nødder)

2 dl hakket 85% mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Rør smør, sukker og brun farin til en blød og luftig masse.
  2. Bland æggene, vanilje og revet appelsinskal og appelsinsaft i, og rør grundigt sammen (brug gerne el-mixer).
  3. Bland 03 Stout maskmel, mel, bagepulver og salt og tilsæt det til æg- og smørblandingen. Mix grundigt.
  4. Tilsæt nødder og chokolade, rør forsigtigt sammen.
  5. Lav små kugler af dejen (50 gr.) – flad kuglerne ud enten med fingrene eller en gaffel, placer dem på en bageplade med 5 cm afstand mellem hver, da de flyder ud under bagningen.
  6. Bages i 10 – 13 min indtil de ergyldne ved 190 grader (varmluftsovn). Pas på ikke at give småkagerne for længe i ovnen, de skal være lidt bløde og seje i midten, når de er kølet ned.
  7. Lad kagerne køle af først på bagepladen, og når de har sat sig, flyttes de over på en rist. Cookies er bløde i midten, så pas på med ikke at flytte dem over på risten for afkøling for tidligt, så går de i stykker.

Tip:
Valnødder kan erstattes med andre typer af nødder, og ønsker man en mindre kraftig chokoladesmag, kan en mildere chokolade anvendes.

Næringsindhold

Energi, KJ
Energi, kcal
Fedt, g
- heraf mættede fedtsyrer, g
Kulhydrat, g
- heraf sukkerarter, g
Kostfibre, g
Protein, g
Salt, g

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe