Burritos med 02 IPA maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
Tortillapandekage:
1. Bland bagepulver, 02 IPA Maskmel og hvedemel sammen i en skål.
2. Bland saltet i vandet for at sikre, at det er helt opløst. Bland nu vandet i melet lidt efter lidt - start med 1 deciliter og arbejd dig opad med et par spiseskefulde ad gangen.
3. Dejen kan være på den tørre side. Det skal holde sammen uden at smuldre. Lad dejen hvile på disken i 15 minutter, og del derefter dejen i fire lige store portioner.
4. Rul hver enkelt ud så tyndt som muligt. Gerne maks. 0,5 centimeter.
5. Varm en tør bradepande op til medium varme og læg en pandekage på den. Det har brug for cirka 30-45 sekunder på hver side, afhængigt af hvor varm gryden er. Det gøres, når det har et par fine madlavningssteder og ser kogt igennem i kanterne.
6. Sæt dem til side i en lille bunke og lad dem køle lidt af, pakket ind i et viskestykke - dette hjælper med at bevare dampen, så de forbliver bøjelige, når du ruller dem ud.
Fyld:
1. Hak salaten fint og læg den i en skål til senere.
2. Skær avocadoen i skiver.
3. Brug din majskolbe rå - skær bare kniven ned langs siden for at få alle de sprøde majs af.
4. Skær dine rødløg meget tyndt og kog dem i en 50/50 blanding af sukker og eddike, så de kan simre i et par minutter og lad dem derefter trække i blød, indtil du er klar til at bruge dem.
5. Lav en tomatsalsa ved at hakke dine tomater, chili og 1 rødløg fint, hæld derefter en sigte over og drys med lidt salt - dette vil ekstrahere vandet. Så du ender ikke med en burrito, der er overfyldt med juice.
6. Riv nogle korianderstængler af og hak fint og tilsæt salsaen.
7. Hvis du bruger kødstriber, steg dem i en varm gryde med 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. koriander, 2 fed hakket hvidløg og salt og peber. Hvis du bruger hakket kød, skal du røre det i et par minutter med salt, derefter tilføje krydderierne og muligvis noget revet løg.
8. Tøm bønnerne, skyl og hæld direkte i en varm gryde med lidt olie.
9. Tilsæt 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. koriander, lidt æblecidereddike, hvis det ønskes, og sauter ved medium høj varme - de skal have lidt temperatur og blive lidt tørre i tekstur.
Samling:
1. Læg en tortilla på bordet og fyld fyldet lidt under midten af cirklen - fyld nogle bønner, tomatsalsa, kød, avocado, salat, syltede rødløg, frisk koriander og majs i en aflang, vandret 'pølse'. Der skal være lidt luft til både bunden og siderne.
2. Top med et par klat creme fraiche og bøj de to sider indad for at dække enderne af fyldet.
3. Mens de forbliver foldet ind, skal du begynde at rulle bunden op over fyldet og s sidelukningerne , indtil du endelig kan rulle en burrito, hvor du kan placere den med samlingen nedad.
4. Lad det lige sætte sig i et par minutter, skær det derefter i halve og fortsæt med dit måltid!
Du kan altid freestyle med dit fyld, hvis du foretrækker din burrito på en anden måde. Tortillaerne kan også bare rulles som normale madpandekager, hvis du har travlt. Vi anbefaler dog bestemt denne version af Burritos.
Note: Ernæringsmæssige oplysninger er kun til tortillas.
(Denne opskrift er fra kogebogen Mandekogbogen)
Næringsindhold
Energi, KJ 883Energi, kcal 212
Fedt, g 1,8
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,4
Kulhydrat, g 36,0
- heraf sukkerarter, g 0,3
Kostfibre, g 8,5
Protein, g 7,9
Salt, g 0,6