Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Berlinere med vaniljecreme og 01 Pilsner maskmel

Berlinere med vaniljecreme og 01 Pilsner maskmel

Niveau: Øvet
Forberedelsestid: 1 hour and 30 minutes
Mængde: 15 stk

Ingredienser

Dej:

20 g gær

2 dl lun letmælk

30 g sukker

300 g hvedemel

40 g 01 Pilsner maskmel

50 g stuetempereret smør

1 tsk kardemomme (gerne kapsler knust i en morter - det smager afsindigt godt!

1 nip salt

Vaniljecreme:

6 æggeblommer

4 dl letmælk

Kornene fra 1/2 vaniljestang

50 g sukker

3 spsk hvedemel

Fritering:

1 liter smagsneutral olie (friteringsolie eller solsikkeolie)

Kanel & sukker til at rulle i

Sådan gør du

Dej:

  1. Smuldr gær i den lune mælk.
  2. Pisk sukkeret heri. Lad kortvarigt gærblandingen hvile i 5 minutter inden du tilsætter de tørre ingredienser. Ælt det hele sammen i ca. 10 minutter ved lav hastighed på en røremaskine - eller brug god gammeldags håndkraft.
  3. Tilsæt til sidst smør og ælt i yderligere 5 minutter til dejen er glat og smidig.
  4. Lad den hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Del dejen i stykker á 50 g og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 30 minutter.
  6. Opvarm olien ved middel varme i en lille gryde - temperaturen skal være stabil omkring de 170 grader (hav eventuelt et termometer i olien under hele tilberedningen), alternativt kan du bruge en tandstik, og når de bobler omkring siden er den varm nok. Skru da ned på lav varme.
  7. Placer bollerne i olien når den er varm - bag ca. 3 ad gangen. Hold øje med de ikke bliver for mørke - ellers skal du skrue ned (temperaturen skal konstant være omkring 170 grader).
  8. De skal bages ca. 7 minutter på hver side i olien.
  9. Når bollerne er færdige, tages de op med en hulske og placeres på et stykke bagepapir, så olien dryppes af.
  10. Herefter rulles de i kanel-sukker-blandingen og placeres på et stykke bagepapir. Lad de friterede boller afkøle helt.

Vaniljecreme:

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde og pisk godt sammen så alt melet er opløst.
  2. Kog op under middel varme og rør godt rundt - det er vigtigt at blandingen ikke kommer op at koge.
  3. Når vaniljecremen bliver tyk og hænger fast i piskeriset, er cremen færdig.
  4. Massen køles helt af inden den fyldes i berlinerne.
  5. Når den er helt kold og bollerne også er afkølet skal de fyldes.
  6. Stik et spyd eller enden af en ske ind i bollen og udhul den forsigtigt.
  7. Sprøjt herefter vaniljecremen ind i bollen med en sprøjtepose med en tyl.

Næringsindhold

Energi, KJ 1420
Energi, kcal 339
Fedt, g 24,9
- heraf mættede fedtsyrer, g 4,6
Kulhydrat, g 23,1
- heraf sukkerarter, g 7,2
Kostfibre, g 2,3
Protein, g 5,2
Salt, g 0,1

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe