Arabisk inspirerede fladbrød med 02 IPA maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Når gæren er opløst, tilsættes olivenolie, salt og maskmel og blandes sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen, evt. med røremaskine, til den er helt elastisk og smidig.
- Hæv dejen lunt i et par timer til den har dobbelt størrelse.
- Dejen vendes ud på et mel-drysset bord. Hvis man gerne vil have de store luftlommer som kendetegner et arabisk brød, så skal dejen trækkes ind over sig selv et par gange — rul dejen flad og fold siderne ind over hinanden 3-4 gange.
- Herefter deles dejen i 8 flade boller og dejen hæves igen i en times tid.
- Tag hver bolle og træk den tynde, brug evt. forsigtigt en kagerulle til at rulle dem så tynde som det kan lade sig gøre (gerne meget tyndt – som en pizzabund)
- Varm en pande op på komfuret ved høj varme og når du lægger første fladbrød på, skruer du ned til omkring middel og bager fladbrødene en ad gangen på panden. De skal ca. have 2-3 minutter på hver side til de får brune pletter og er gennembagte.
Når brødet er færdigt, placeres de på et rent viskestykke, som vikles omkring brødene. På den måde holder de sig bløde, så man kan rulle sit yndlingsfyld ind i dem eller blot brække stykker af og dyppe dem i en god dip fx hummus.
Næringsindhold
Energi (kJ) 861Energi (kcal) 206
Fedt (g) 2,8
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,4
Kulhydrat (g) 35,4
- heraf sukkerarter (g) 0,3
Kostfibre (g) 5,0
Protein (g) 6,7
Salt (g) 1,4