Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Arabisk inspirerede fladbrød med 02 IPA maskmel

Arabisk inspirerede fladbrød med 02 IPA maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 40 minutter (1 time og 40 minutter inkl hævning)
Mængde: ca. 8 fladbrød

Ingredienser

5 g gær

3 ½ dl lunknet vand

1 spsk olivenolie

1 spsk groft salt

450 g Hvedemel

50 g 02 IPA Maskmel

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Når gæren er opløst, tilsættes olivenolie, salt og maskmel og blandes sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen, evt. med røremaskine, til den er helt elastisk og smidig.
  4. Hæv dejen lunt i et par timer til den har dobbelt størrelse.
  5. Dejen vendes ud på et mel-drysset bord. Hvis man gerne vil have de store luftlommer som kendetegner et arabisk brød, så skal dejen trækkes ind over sig selv et par gange — rul dejen flad og fold siderne ind over hinanden 3-4 gange.
  6. Herefter deles dejen i 8 flade boller og dejen hæves igen i en times tid.
  7. Tag hver bolle og træk den tynde, brug evt. forsigtigt en kagerulle til at rulle dem så tynde som det kan lade sig gøre (gerne meget tyndt – som en pizzabund)
  8. Varm en pande op på komfuret ved høj varme og når du lægger første fladbrød på, skruer du ned til omkring middel og bager fladbrødene en ad gangen på panden. De skal ca. have 2-3 minutter på hver side til de får brune pletter og er gennembagte.

Når brødet er færdigt, placeres de på et rent viskestykke, som vikles omkring brødene. På den måde holder de sig bløde, så man kan rulle sit yndlingsfyld ind i dem eller blot brække stykker af og dyppe dem i en god dip fx hummus.

Næringsindhold

Energi (kJ) 861
Energi (kcal) 206
Fedt (g) 2,8
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,4
Kulhydrat (g) 35,4
- heraf sukkerarter (g) 0,3
Kostfibre (g) 5,0
Protein (g) 6,7
Salt (g) 1,4

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe