Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Danish ‘Æbleskiver‘ with 01 Spent Grain Flour

Æbleskiver med Agrain 01 maskmel

Sværhedsgrad: Let
Forberedelsestid: 45 minutter
Mængde: 18-20 æbleskiver

Ingredienser

4 dl kærnemælk (lidt ekstra til at opløse natron i)

200 g hvedemel

25 g Agrain 01 maskmel

2 spsk sukker

0,5 tsk salt

2 æg - adskilles i blommer og hvider

1 tsk kardemomme

1 tsk revet appelsinskal

1 tsk (med top) natron

Smør til stegning

Sådan gør du

  1. Hæld kærnemælk i en skål og tilsæt hvedemel, maskmel, sukker og salt og bland sammen.
  2. Tilsæt æggeblommerne og bland sammen igen.
  3. Pisk nu hviderne til de er helt stive og vend dem forsigtigt i dejen sammen med kardemomme og appelsinskal.
  4. Bland natron i en lille smule kærnemælk og vend forsigtigt sammen med dejen.
  5. Varm æbleskivepanden godt op (lige over middelvarme) og kom en klat smør i hvert hul.
  6. Kom dejen i hvert hul - kun lige under kanten, da de hæver op.
  7. Første gang de vendes, vendes æbleskiverne på hovedet med en kødnål eller strikkepind når de er lysebrune i bunden.
  8. Æbleskiverne skal bages på alle sider, så vend dem et par gange inden de tages af panden (åbn evt. forsigtigt en af dem for at tjekke om de er gennembagt).

Servér dem lune med flormelis og syltetøj.

Næringsindhold

Energi (kJ) 638
Energi (kcal) 153
Fedt (g) 2,3
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,7
Kulhydrat (g) 24,4
- heraf sukkerarter (g) 5,5
Kostfibre (g) 2,6
Protein (g) 7,0
Salt (g) 1,8

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe