Æbleskiver med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Hæld kærnemælk i en skål og tilsæt hvedemel, maskmel, sukker og salt og bland sammen.
- Tilsæt æggeblommerne og bland sammen igen.
- Pisk nu hviderne til de er helt stive og vend dem forsigtigt i dejen sammen med kardemomme og appelsinskal.
- Bland natron i en lille smule kærnemælk og vend forsigtigt sammen med dejen.
- Varm æbleskivepanden godt op (lige over middelvarme) og kom en klat smør i hvert hul.
- Kom dejen i hvert hul - kun lige under kanten, da de hæver op.
- Første gang de vendes, vendes æbleskiverne på hovedet med en kødnål eller strikkepind når de er lysebrune i bunden.
- Æbleskiverne skal bages på alle sider, så vend dem et par gange inden de tages af panden (åbn evt. forsigtigt en af dem for at tjekke om de er gennembagt).
Servér dem lune med flormelis og syltetøj.
Næringsindhold
Energi (kJ) 638Energi (kcal) 153
Fedt (g) 2,3
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,7
Kulhydrat (g) 24,4
- heraf sukkerarter (g) 5,5
Kostfibre (g) 2,6
Protein (g) 7,0
Salt (g) 1,8