Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Æbleskiver med 01 Pilsner maskmel

Æbleskiver med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 45 minutes
Mængde: 18-20 æbleskiver

Ingredienser

4 dl kærnemælk (lidt ekstra til at opløse natron i)

200 g hvedemel

25 g 01 Pilsner maskmel

2 spsk sukker

0,5 tsk salt

2 æg - adskilles i blommer og hvider

1 tsk kardemomme

1 tsk revet appelsinskal

1 tsk (med top) natron

Smør til stegning

Sådan gør du

  1. Hæld kærnemælk i en skål og tilsæt hvedemel, maskmel, sukker og salt og bland sammen.
  2. Tilsæt æggeblommerne og bland sammen igen.
  3. Pisk nu hviderne til de er helt stive og vend dem forsigtigt i dejen sammen med kardemomme og appelsinskal.
  4. Bland natron i en lille smule kærnemælk og vend forsigtigt sammen med dejen.
  5. Varm æbleskivepanden godt op (lige over middelvarme) og kom en klat smør i hvert hul.
  6. Kom dejen i hvert hul - kun lige under kanten, da de hæver op.
  7. Første gang de vendes, vendes æbleskiverne på hovedet med en kødnål eller strikkepind når de er lysebrune i bunden.
  8. Æbleskiverne skal bages på alle sider, så vend dem et par gange inden de tages af panden (åbn evt. forsigtigt en af dem for at tjekke om de er gennembagt).

Servér dem lune med flormelis og syltetøj.

Næringsindhold

Energi (kJ) 638
Energi (kcal) 153
Fedt (g) 2,3
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,7
Kulhydrat (g) 24,4
- heraf sukkerarter (g) 5,5
Kostfibre (g) 2,6
Protein (g) 7,0
Salt (g) 1,8

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe