Teboller med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Gæren røres ud i det lunkne vand.
- Bland 01 Pilsner maskmel, hvedemel, sukker og salt i en separat skål.
- Tilsæt melblanding og de to æg til vandet. Ælt det godt sammen (ca. 5 minutter i rørremaskine på hastighed 2).
- Tilsæt herefter det bløde smør og ælt yderligere i 5-6 minutter, til smøret er helt arbejdet ind i dejen og den bliver blank og glat. Dejen er stadig rimelig klistret.
- Herefter lader du dejen hæve i ca. 2 timer på køkkenbordet med et fugtig hviskestykke over.
- Når hævetiden er gået former du 12 – 16 boller alt efter hvor store du vil have dem – husk de skal hæve igen, til dobbelt størrelse.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem igen med et fugtigt hviskestykke og lad dem hæve ca. 1,5 time ved stue temperatur.
- Pensl bollerne med pisket æg og drys med rørsykker eller sesamfrø.
- Bag dem 15 minutter ved 220C varmluft. Lad bollerne køle af på en rist, så de ikke bliver for bløde i bunden.
Næringsindhold
Energi KJ 1004Energi kcal 240
Fedt 5,5 g
- heraf mættede fedtsyrer 2,8 g
Kulhydrat 37,7
- heraf sukkerarter 3,9 g
Kostfibre 4,9 g
Protein 7,3 g
Salt 0,6 g