Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Teboller med 01 Pilsner maskmel

Teboller med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 4,5 timer
Mængde: 12 – 16 boller

Ingredienser

5 dl lunket vand

50 g gær

2 æg

100 g 01 Pilsner maskmel

750-800 g hvedemel

1 tsk kardemomme

60 g sukker

75 g smør

10 g havsalt

Sådan gør du

  1. Gæren røres ud i det lunkne vand.
  2. Bland 01 Pilsner maskmel, hvedemel, sukker og salt i en separat skål.
  3. Tilsæt melblanding og de to æg til vandet. Ælt det godt sammen (ca. 5 minutter i rørremaskine på hastighed 2).
  4. Tilsæt herefter det bløde smør og ælt yderligere i 5-6 minutter, til smøret er helt arbejdet ind i dejen og den bliver blank og glat. Dejen er stadig rimelig klistret.
  5. Herefter lader du dejen hæve i ca. 2 timer på køkkenbordet med et fugtig hviskestykke over.
  6. Når hævetiden er gået former du 12 – 16 boller alt efter hvor store du vil have dem – husk de skal hæve igen, til dobbelt størrelse.
  7. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem igen med et fugtigt hviskestykke og lad dem hæve ca. 1,5 time ved stue temperatur.
  8. Pensl bollerne med pisket æg og drys med rørsykker eller sesamfrø.
  9. Bag dem 15 minutter ved 220C varmluft. Lad bollerne køle af på en rist, så de ikke bliver for bløde i bunden.

Næringsindhold

Energi KJ 1004
Energi kcal 240
Fedt 5,5 g
- heraf mættede fedtsyrer 2,8 g
Kulhydrat 37,7
- heraf sukkerarter 3,9 g
Kostfibre 4,9 g
Protein 7,3 g
Salt 0,6 g

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe