Rugbrødsboller med chokolade og 03 Stout maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Kom rugkerner, græskarkerner, hakkede mandler, hørfrø og kogende vand i en skål.
- Lad det stå og suge væsken i ca. 60 minutter - det er vigtigt at blandingen er lunken inden du går videre.
- Opløs gæret i kold vand i en lille skål.
- Når gæret er opløst og blandingen af kerner og frø er lunken, hældes gæret over til blandingen. Tilsæt derudover honning og salt og rør rundt.
- Tilsæt dernæst rugmel og maskmel og rør grundigt sammen.
- Hak dadler fint og chokoladen groft og rør det sammen med dejen i skålen.
- Hak hasselnødderne fint og kom det i en skål.
- Form boller af dejen med en spiseske og vend dem rundt i hasselnødderne - placer dem direkte på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne hæve tildækket i 3 timer ved stuetemperatur.
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Tip:
Hvis du ikke kan tåle hasselnødder, kan de udskiftes med andre eller udelukkes helt. Hvis du vil have bollerne helt runde, kan du bage dem i en rund muffinform.
Næringsindhold
Energi, KJ 1154Energi, kcal 276
Fedt, g 15,9
- heraf mættede fedtsyrer, g 2,6
Kulhydrat, g 21,2
- heraf sukkerarter, g 6,3
Kostfibre, g 7,8
Protein, g 9,0
Salt, g 0,7