Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Rugbrødsboller med chokolade og 03 Stout maskmel

Rugbrødsboller med chokolade og 03 Stout maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 3-4 timer i alt
Mængde: 16 boller

Ingredienser

3 dl knækkede rugkerner

1 dl græskarkerner og/eller solsikkefrø

1 dl hakkede mandler

1 dl hørfrø

6 dl kogende vand

10 g gær

1 spsk flydende honning

10 g salt

1,5 dl rugmel

1,5 dl 03 Stout maskmel

50 g dadler (uden sten)

100 g mørk chokolade (70%)

200 g hasselnødder (hakkede)

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner, græskarkerner, hakkede mandler, hørfrø og kogende vand i en skål.
  2. Lad det stå og suge væsken i ca. 60 minutter - det er vigtigt at blandingen er lunken inden du går videre.
  3. Opløs gæret i kold vand i en lille skål.
  4. Når gæret er opløst og blandingen af kerner og frø er lunken, hældes gæret over til blandingen. Tilsæt derudover honning og salt og rør rundt.
  5. Tilsæt dernæst rugmel og maskmel og rør grundigt sammen.
  6. Hak dadler fint og chokoladen groft og rør det sammen med dejen i skålen.
  7. Hak hasselnødderne fint og kom det i en skål.
  8. Form boller af dejen med en spiseske og vend dem rundt i hasselnødderne - placer dem direkte på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Lad bollerne hæve tildækket i 3 timer ved stuetemperatur.
  10. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Tip:

Hvis du ikke kan tåle hasselnødder, kan de udskiftes med andre eller udelukkes helt. Hvis du vil have bollerne helt runde, kan du bage dem i en rund muffinform.

Næringsindhold

Energi, KJ 1154
Energi, kcal 276
Fedt, g 15,9
- heraf mættede fedtsyrer, g 2,6
Kulhydrat, g 21,2
- heraf sukkerarter, g 6,3
Kostfibre, g 7,8
Protein, g 9,0
Salt, g 0,7

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe