Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Lasagne med hjemmelavede pastaplader på maskmel

Lasagne med hjemmelavede pastaplader på maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 2,5 timer
Mængde: 4 personer

Ingredienser

Pastaplader:

3 æg

250 g hvedemel

50 g maskmel (Pilsner, IPA eller Stout)

Fyld til grøntsagslasagne:

1 løg

2 fed hvidløg

1-2 bagekartofler

½ selleriknold

2-3 gulerødder

1 squash

1 aubergine

Olivenolie

1,5 dl rødvin

2 dåser hakkede flåede tomater

2 spsk tomat puré

Blancheret spinat:

2-3 poser frisk babyspinat

Smør

Salt

Bechamelsauce med ost:

1/2 liter mælk

2 1/2 spsk hvedemel

25 g smør

ost

salt og peber

muskatnød

Sådan gør du

Pastaplader:
  1. Bland melet og lav et lille bjerg mel på køkkenbordet, lav et hul i midten (som en vulkan), pisk æggene og tilsæt dem til hullet i melet.
  2. Bland mel og æg grundigt og ælt grundigt i ca. 20 min. til dejen er glat.
  3. Del dejen i to og pakk dejkuglerne ind i husholdningsfilm. Lad dejen hvile i cirka 30 minutter.
  4. Lav derefter pastapladerne på en pastamaskine, start ved 7. indstilling og stop ved 2. indstilling.
  5. Brug pastapladerne friske i lasagnen.

Fyld til grøntsagslasagne:
  1. Skær kartoflerne i små tern (ca. 1 cm) og kog dem al dente.
  2. Hak løg og hvidløg fint og steg i olie.
  3. Skær aubergine og squash i små tern og tilsæt dem til løgene. Når de er blanke, tilsættes de kogte kartofler, groft revne gulerødder og groft revet selleri. Rør alt godt i gryden og tilsæt rødvinen ved høj varme.
  4. Når vinen næsten er kogt ned, tilsættes tomatpuréen, og den er absorberet, tilsættes de hakkede tomater. Hvis du kan lide en blødere lasagne, kan du tilføje tomatpassata (tomatsauce).
  5. Lad saucen simre ved svag varme i cirka 30 minutter.
  6. Smag til med salt, peber, paprika, chili, timian og basilikum.


Blancheret spinat:

Blancher 2-3 poser frisk babyspinat i smør og salt.

Bechamelsauce:

Lav en almindelig bechamel (smør, hvedemel og mælk). Tilsæt kold mælk, indtil du har den ønskede konsistens. Tilsæt derefter revet parmesanost (efter smag, men jeg kan godt lide det osteagtigt, så vi brugte ca. 1,5 dl). Smag til med salt, peber og muskatnød.

Samling af lasagnen:

  1. Smør bunden af fadet med bechamelsauce.
  2. Læg pastaplader i bunden.
  3. Spred bechamelsauce over pastapladerne
  4. Spred grøntsagsfyldet over pastapladerne.
  5. Spred 1/2 hakket mozzarellaost over pastapladerne.
  6. Læg endnu et lag pastaplader.
  7. Spred den blancherede spinat over pastapladerne.
  8. Spred grøntsagsfyldet over spinaten.
  9. Spred béchamelsaucen over grøntsagsfyldet.
  10. Læg endnu et lag pastaplader.
  11. Fordel béchamelsaucen over pastapladerne og lidt mere béchamelsauce.
  12. Afslut med endnu et lag pastaplader.
  13. Spred et generøst lag bechamelsauce over pladerne og resten af den hakkede friske mozzarella.
  14. Bages i ovnen ved 200 C (varmluft) i ca. 30 minutter og lad lasagnen hvile i 5-10 minutter inden skæring.


BEMÆRK: Næringsoplysningerne er kun for pastapladerne.

Næringsindhold

Energi, KJ 1.109
Energi, kcal 266
Fedt, g 5,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 1,4
Kulhydrat, g 38,1
- heraf sukkerarter, g 0,8
Kostfibre, g 8,0
Protein, g 12,0
Salt, g 0,1

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe