Lasagne med hjemmelavede pastaplader på maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland melet og lav et lille bjerg mel på køkkenbordet, lav et hul i midten (som en vulkan), pisk æggene og tilsæt dem til hullet i melet.
- Bland mel og æg grundigt og ælt grundigt i ca. 20 min. til dejen er glat.
- Del dejen i to og pakk dejkuglerne ind i husholdningsfilm. Lad dejen hvile i cirka 30 minutter.
- Lav derefter pastapladerne på en pastamaskine, start ved 7. indstilling og stop ved 2. indstilling.
- Brug pastapladerne friske i lasagnen.
Fyld til grøntsagslasagne:
- Skær kartoflerne i små tern (ca. 1 cm) og kog dem al dente.
- Hak løg og hvidløg fint og steg i olie.
- Skær aubergine og squash i små tern og tilsæt dem til løgene. Når de er blanke, tilsættes de kogte kartofler, groft revne gulerødder og groft revet selleri. Rør alt godt i gryden og tilsæt rødvinen ved høj varme.
- Når vinen næsten er kogt ned, tilsættes tomatpuréen, og den er absorberet, tilsættes de hakkede tomater. Hvis du kan lide en blødere lasagne, kan du tilføje tomatpassata (tomatsauce).
- Lad saucen simre ved svag varme i cirka 30 minutter.
- Smag til med salt, peber, paprika, chili, timian og basilikum.
Blancheret spinat:
Blancher 2-3 poser frisk babyspinat i smør og salt.
Bechamelsauce:
Lav en almindelig bechamel (smør, hvedemel og mælk). Tilsæt kold mælk, indtil du har den ønskede konsistens. Tilsæt derefter revet parmesanost (efter smag, men jeg kan godt lide det osteagtigt, så vi brugte ca. 1,5 dl). Smag til med salt, peber og muskatnød.
Samling af lasagnen:
- Smør bunden af fadet med bechamelsauce.
- Læg pastaplader i bunden.
- Spred bechamelsauce over pastapladerne
- Spred grøntsagsfyldet over pastapladerne.
- Spred 1/2 hakket mozzarellaost over pastapladerne.
- Læg endnu et lag pastaplader.
- Spred den blancherede spinat over pastapladerne.
- Spred grøntsagsfyldet over spinaten.
- Spred béchamelsaucen over grøntsagsfyldet.
- Læg endnu et lag pastaplader.
- Fordel béchamelsaucen over pastapladerne og lidt mere béchamelsauce.
- Afslut med endnu et lag pastaplader.
- Spred et generøst lag bechamelsauce over pladerne og resten af den hakkede friske mozzarella.
- Bages i ovnen ved 200 C (varmluft) i ca. 30 minutter og lad lasagnen hvile i 5-10 minutter inden skæring.
BEMÆRK: Næringsoplysningerne er kun for pastapladerne.
Næringsindhold
Energi, KJ 1.109Energi, kcal 266
Fedt, g 5,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 1,4
Kulhydrat, g 38,1
- heraf sukkerarter, g 0,8
Kostfibre, g 8,0
Protein, g 12,0
Salt, g 0,1