Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Kanelsnegle med vaniljecreme og 03 maskmel

Kanelsnegle med vaniljecreme og 03 maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 2 timer (inkl. hvile- og bagetid)
Mængde: 8 stk

Ingredienser

Dej:

25 g gær

1 dl mælk

120 g smør

1 æg

20 g sukker

1/4 tsk salt

270 g hvedemel

30 g 03 Stout maskmel

Remonce: 

90 g brun farin

2 tsk kanel

50 g stuetempereret smør

Vaniljecreme: 

1 æggeblomme

1 tsk majsstivelse

1 dl mælk

1/2 vaniljestang

1,5 spsk sukker

Glasur:

50 g Flormelis

2 spsk kakaopulver

2 spsk kogende vand

Sådan gør du

Dej:
1. Smelt smør i en gryde - tilsæt mælk og lad det blive lunken.
2. Hæld blandingen i en skål og smuldre og opløs gæren i den.
3. Tilsæt sukker, salt og piskede æg. Bland hvedemel og 03 Stout maskmel i en anden skål.
4. Tilsæt melet gradvist - stop, når dejen er glat og elastisk. Det kan være lidt klistret, da hvedemelet absorberer noget af væsken under hævning.
5. Dæk skålen med en fugtig klud og lad dejen hæve et varmt sted i ca. 1 time.
6. I mellemtiden, mens dejen hæver, kan du forberede smør-sukkerpasta: og vaniljecreme.

Remonce:
Bland brun farin, kanel og stuetempereret smør til det er en ensartet masse.

Vaniljecreme:
1. Tænd kogepladen (medium varme) og læg en gryde på den.
2. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vaniljesukker sammen i gryden.
3. Når blandingen er fri for klumper, tilsættes mælk.
4. Bring gryden i kog under omrøring.
5. Når cremen er tykknet til den ønskede konsistens, skal du fjerne gryden fra varmen og lade blandingen afkøle med et stykke film over.

Samling:
1. Når dejen er hævet, rulles den ud til et stort rektangel på en meldrysset overflade (ca. 30x25 cm).
2. Spred remoncen jævnt på den udrullede dej.
3. Rul dejen stramt sammen på den lange led.
4. Skær rullen i 8 lige store stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
5. Forvarm ovnen til 200 °C ( varmluft) og lad stykkerne efterhæve i 30 minutter under en klud.
6. Når sneglene er efterhævet, pensles de med æg.
7. Lav nu et lille hul i midt med din finger og kom en teskefuld vaniljecreme i midten. Du kan med fordel bruge en sprøjtepose.
8. Bag sneglene i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
9. Mens sneglene bager, skal du forberede glasuren. Bland kogende vand, kakaopulver og flormelis sammen.
10. Tilsæt vand lidt efter lidt til det har den rette konistens.
11. Når sneglene er færdige toppes de med glasur.

Du kan fryse sneglene, hvis du ikke kan spise dem alle på én gang. I så fald er det bedst ikke at påføre glasuren, da genopvarmning med glasur ikke anbefales.

Næringsindhold

Energi, KJ 1376
Energi, kcal 329
Fedt, g 16,4
- heraf mættede fedtsyrer, g 10,0
Kulhydrat, g 37,8
- heraf sukkerarter, g 17,0
Kostfibre, g 2,8
Protein, g 6,2
Salt, g 0,4

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe