Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Kanelsnegle med 01 Pilsner maskmel

Kanelsnegle med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 2 1/2 time
Mængde: 20 stk

Ingredienser

Dej:

50 g gær

2,5 dl lunken sødmælk

2 æg

100 g stuetemperet smør

1/2 tsk salt

1 tsk knuste kardemommefrø (stødt kardemomme kan også bruges)

100 g 01 Pilsner maskmel

ca. 400 g hvedemel

Fyld:

120 g stuetemperet smør

70 g rørsukker

60 g brun farin

2 spsk kanel

1 pisket æg til pensling

Sådan gør du

  1. Start med at smuldre og opløse gæren i den lunkne sødmælk. Tilsæt herefter smør, salt og æg og rør blanding godt sammen.
  2. I en skål ved siden af blandes 01 Pilsner maskme, knuste kardemommefrø og halvdelen af hvedemelet.
  3. Dette overføres nu til blandingen af de andre ingredienser og røres godt sammen på en røremaskine.
  4. Tilsæt det resterende hvedemel indtil dejen slipper skålen og den stadig er fugtig, men ikke klistrer.
  5. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve lunt i 1 time.
  6. Imens dejen hæver blandes fyldet sammen og stilles til side.
  7. Når dejen har hævet rulles den ud til en stor firkant.
  8. Smør fyldet på og rul dejen sammen til en tyk pølse.
  9. Skær herefter dejen ud i lige store stykker (ca. 2 cm) af kanelsnegle og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan med fordel skære skiverne lidt tykkere og trykke dem flade med hånden på bagepladen.
  10. Lad dejen efterhæve på bagepladen i 30 minutter imens du varmer ovnen op på 180 grader varmluft.
  11. Pensl dem med et pisket æg og bag dem herefter i ovnen i 15-20 minutter.

Tip
Server kanelsneglene med glasur (flormelis, kakao og vand) eller med en lækker frosting (mix med håndmixer: 125 g stuetempereret flødeost, 60 g stuetempereret smør, 1 vaniljestang (kornene) og 2 dl flormelis).

Kanelsneglene kan sagtens fryses ned og varmes op igen (undlad da at fryse dem ned med glasur eller frosting)

Næringsindhold

Energi, KJ 1394
Energi, kcal 334
Fedt, g 16,9
- heraf mættede fedtsyrer, g 10,3
Kulhydrat, g 35,5
- heraf sukkerarter, g 11,4
Kostfibre, g 5,6
Protein, g 7,1
Salt, g 0,4

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe