Hveder med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Start med at blande hvedemel, maskmel, sukker, kardemomme og salt sammen. Smuldr herefter det kolde smør i og ælt det rundt i melblandingen til det får en grynet konsistens.
- Opløs gæren i det lunkne vand og hæld gradvist vandet i melblandingen imens det æltes sammen enten i hånden eller på en røremaskine. Dejen skal æltes til den stadig er lidt fugtig og er blank og smidig. Hvis dejen er for våd tilsættes lidt mere hvedemel.
- Del dejen i 12 boller af samme størrelse og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Placer bollerne tæt (ca. 1 cm afstand) så de kan hæve sammen og får en firkantet facon.
- Bollerne skal hæve under et viskestykke i bradepanden, gerne et lunt sted i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Når bollerne er hævet og vokset sammen bages de i ca. 15 minutter til de er gyldne. Når de er færdige køles de af på en rist.
- Nyd bollerne lune som de er, eller skær dem over og rist dem endnu et par minutter i ovnen ved 200 grader til de gyldne og sprøde.
Server dem med rigeligt smør.
Næringsindhold
Energi, KJ 1149Energi, kcal 275
Fedt, 9,3 g
- heraf mættede fedtsyrer, 5,5 g
Kulhydrat, 38,8 g
- heraf sukkerarter, 3,3 g
Kostfibre, 4,6 g
Protein 6,5 g
Salt 0,8 g