Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Hveder med 01 Pilsner maskmel

Hveder med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 1 time og 45 minutter
Mængde: 12 stk

Ingredienser

500 g hvedemel

50 g 01 Pilsner maskmel

2 spsk sukker

2 tsk kardemomme

1 tsk salt

100 g koldt smør

3 dl lunkent vand

25 g gær

Sådan gør du

  1. Start med at blande hvedemel, maskmel, sukker, kardemomme og salt sammen. Smuldr herefter det kolde smør i og ælt det rundt i melblandingen til det får en grynet konsistens.
  2. Opløs gæren i det lunkne vand og hæld gradvist vandet i melblandingen imens det æltes sammen enten i hånden eller på en røremaskine. Dejen skal æltes til den stadig er lidt fugtig og er blank og smidig. Hvis dejen er for våd tilsættes lidt mere hvedemel.
  3. Del dejen i 12 boller af samme størrelse og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Placer bollerne tæt (ca. 1 cm afstand) så de kan hæve sammen og får en firkantet facon.
  4. Bollerne skal hæve under et viskestykke i bradepanden, gerne et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  6. Når bollerne er hævet og vokset sammen bages de i ca. 15 minutter til de er gyldne. Når de er færdige køles de af på en rist.
  7. Nyd bollerne lune som de er, eller skær dem over og rist dem endnu et par minutter i ovnen ved 200 grader til de gyldne og sprøde.

Server dem med rigeligt smør.

Næringsindhold

Energi, KJ 1149
Energi, kcal 275
Fedt, 9,3 g
- heraf mættede fedtsyrer, 5,5 g
Kulhydrat, 38,8 g
- heraf sukkerarter, 3,3 g
Kostfibre, 4,6 g
Protein 6,5 g
Salt 0,8 g

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe