Hotdogs med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Bland mel, sukker og salt sammen.
- Tilsæt herefter halvdelen af melblandingen i vandet og rør det godt sammen.
- Tilsæt nu ægget i dejen du har lavet og rør det ind i dejen.
- Tilsæt resten af melblandingen lidt ad gangen imens rører.
- Når dejen har samlet sig, tilsætter du det bløde smør og lader det røre i 8 minutter.
- Når smørret er blevet rørt ind i dejen, skal du lade det hæve lunt i en time med et fugtigt viskestykke over sig.
- Skær løgene i tynde ringe.
- Hæld mel i en dyb tallerken og fordel løgringene i melet. Sørg for at skille alle løgringene fra hinanden og at melet er godt fordelt over alle løgringe.
- Kom løg i en sigte og sigt den resterende mel fra.
- Varm olien i en gryde. Test om den er varm nok ved at komme en lille løgring i – det er klar når det bobler rundt om løgringen.
- Steg løgringene lidt ad gangen og tag dem op med en hulske når de er blevet brune.
- Læg dem på et fedtsugene papir og drys dem med groft flagesalt. Lad dem køle helt af.
- Skær agurken fint eller riv på mandolinjern.
- Opløs sukkeret i det kogende vand og tilsæt dernæst eddike.
- Smag til med salt og tilføj peberkorn.
- Tilsæt agurk og lad det trække i mindst 2 timer.
Syltede rødløg:
- Bring sukker, vand og eddike i kog i en gryde.
- Tilsæt løg og lade det koge med i 2-3 minutter.
- Tag løg op med en gaffel og hæld dem i et skoldetsyltetøjsglas.
- Reducer lagen ved kraftig varme uden låg i ca. 5minutter.
- Hæld lagen over løgene og lad det køle af.
- De syltede rødløg kan gemmes i et par uger i køleskabet hvis du ikke får spist dem alle sammen.
Bagning:
- Når dejen har hævet en time, skal du vende dejen ud på et meldrysset bord og rulle dejen til en pølse.
- Skær den enten i 14 storestykker eller 20 små stykker, som du ruller til aflange boller.
- Fordel dine boller på to bageplader, tryk dem flade og lad dem hæve 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
- Når bollerne er hævet færdigt, giver du dem et lille tryk så de får den størrelse du gerne vil have.
- Sæt dem til hævning igen i en time under et fugtigt viskestykke. (Du kan vælge at pensle dine brød med sammen pisket æg og/eller drysse med sesamfrø.)
- Forvarm ovnen på 220 grader. Bag hotdog-brødene i 10-14 minutter alt efter størrelse – tag dem ud og lad dem køle af.
OBS. Næringsindhold gælder kun for hotdog-brød.
Næringsindhold
Energi, KJ 1012Energi, kcal 242
Fedt, g 5,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 2,8
Kulhydrat, g 38,5
- heraf sukkerarter, g 3,4
Kostfibre, g 5,1
Protein, g 7,1
Salt, g 0,9