Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Focaccia med 01 Pilsner maskmel

Focaccia med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 45 minutter (bagetid)
Mængde: 1 brød

Ingredienser

4 dl lunken vand

1,5 tsk havsalt

1 spsk sukker

15 g gær

450 g hvedemel (tipo 00 eller manitoba-mel)

50 g durummel

25 g 01 Pilsner maskmel

1/2 dl olivenolie

Friske rosmarinkviste

Sådan gør du

  1. Rør vand, salt, sukker og gær sammen i en skål, til gæret er opløst.
  2. Tilsæt durummel og maskmel og rør sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen - konsistensen skal være våd, ligesom en tyk grød. Ved denne konsistens får du et svampet brød.
  4. Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden.
  5. Sæt tildækket på køl i minimum 7-8 timer. Har du travlt kan du også hæve den på køkkenbordet i ca. 3 timer.
  6. Når dejen er hævet færdig tændes ovnen på 220 grader og varmes godt op.
  7. Imens ovnen varmer op hældes en smule olivenolie over brødet.
  8. Pluk kviste af rosmarin og drys dem over brødet. Dyp forsigtigt fingrenen ned i dejen, så der dannes små huller i brødet, men forsøg at bevare nogle af luftboblerne i dejen.
  9. Drys en gavmild mængde flagesalt over brødet og bagbrødet i ca. 20-25 minutter til brødet har fået godt med farve og er sprødt på overfladen.
  10. Tag brødet ud og dryp omgående med lidt olie for at focacciabrødet får den karakteristiske svampede konsistens.

Næringsindhold

Energi, KJ 952
Energi, kcal 228
Fedt, g 5,5
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,7
Kulhydrat, g 36,8
- heraf sukkerarter, g 1,9
Kostfibre, g 3,3
Protein, g 5,9
Salt, g 1,0

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe