Focaccia med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Rør vand, salt, sukker og gær sammen i en skål, til gæret er opløst.
- Tilsæt durummel og maskmel og rør sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen - konsistensen skal være våd, ligesom en tyk grød. Ved denne konsistens får du et svampet brød.
- Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden.
- Sæt tildækket på køl i minimum 7-8 timer. Har du travlt kan du også hæve den på køkkenbordet i ca. 3 timer.
- Når dejen er hævet færdig tændes ovnen på 220 grader og varmes godt op.
- Imens ovnen varmer op hældes en smule olivenolie over brødet.
- Pluk kviste af rosmarin og drys dem over brødet. Dyp forsigtigt fingrenen ned i dejen, så der dannes små huller i brødet, men forsøg at bevare nogle af luftboblerne i dejen.
- Drys en gavmild mængde flagesalt over brødet og bagbrødet i ca. 20-25 minutter til brødet har fået godt med farve og er sprødt på overfladen.
- Tag brødet ud og dryp omgående med lidt olie for at focacciabrødet får den karakteristiske svampede konsistens.
Næringsindhold
Energi, KJ 952Energi, kcal 228
Fedt, g 5,5
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,7
Kulhydrat, g 36,8
- heraf sukkerarter, g 1,9
Kostfibre, g 3,3
Protein, g 5,9
Salt, g 1,0