Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Fastelavnsboller med 01 Pilsner maskmel

Fastelavnsboller med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Mellem
Forberedelsestid: 2 timer og 30 minutter i alt
Mængde: 18 stk

Ingredienser

Dej:

120 g smør

2 dl mælk

50 g gær

2 æg

1 tsk salt

15 g sukker

1 tsk knuste kardemommefrø (alt. stødt kardemmome)

60 g 01 Pilsner maskmel

550 g hvedemel‍

Creme:

Kornene fra 1 vaniljestang

2 æg

30 g sukker

4 spsk majsstivelse

5 dl mælk‍

Remonce:

120 g sukker

150 g marcipan

150 g blødt smør

Pisket æg til pensling

Sådan gør du

Dej:
  1. Start med at smelte smør i en gryde og tilsæt mælk. Sørg for at blandingen er lunken og opløs gær her i. Tilsæt sukker, salt og pisket æg.
  2. Tilsæt nu maskmel og kardemomme til den våde blanding og bland sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen imens du ælter dejen godt igennem - gerne på en røremaskine. Dejen skal være blød, smidig og ensartet.
  4. Når dejen er æltet færdig, sættes den tildækket til hævning i 1 time på køkkenbordet.

Creme:
  1. Flæk vaniljestangen og mix kornene med lidt sukker.
  2. Bland vanilje, sukker, æg og maizena og hold det til side i en skål.
  3. Opvarm mælken i en gryde til lige under kogepunktet.
  4. Pisk hurtigtægge/majsstivelse-blandingen sammen igen - det er vigtigt der ikke er klumper i.
  5. Hæld nu mælken langsomt over i blandingen og hæld det derefter tilbage i gryden og varm den op indtil den tykner. Stil cremen til side og lad den køle af.

Remonce:
Mos blandingen godt sammen til en ensartet masse.

Samling:
  1. Del dejen i to og ælt den godt igennem. Rul hvert stykke dej til en plade på ca 1/2 cm tykkelse.
  2. Del dejen i 9 lige store stykker.
  3. Placer ca 1 tsk vaniljecreme og remonce på hvert stykke.
  4. Luk bollerne ved at samle hvert af hjørnerne og tryk siderne godt sammen.
  5. Fold kanterne ind og rul den forsigtigt til en bolle - sørg for de er lukket helt sammen, så cremen ikke løber ud ved bagning.
  6. Placer bollerne på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter til bollerne har dobbelt størrelse. Pensl dem med æg.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Pynt dem eventuelt med glasur og topping som du har lyst til. Vi har lavet en kakaoglasur og lidt hakkede hasselnødder og frysetørret hindbær.

Næringsindhold

Energi, KJ 1184
Energi, kcal 283
Fedt, g 13,8
- heraf mættede fedtsyrer, g 7,3
Kulhydrat, g 31,7
- heraf sukkerarter, g 12,0
Kostfibre, g 2,7
Protein, g 6,7
Salt, g 0,5

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe