Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Ciabattaboller med 03 Stout maskmel

Ciabattaboller med 03 Stout maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 3,5 time
Mængde: 10 boller

Ingredienser

4 dl vand

20 g gær

240 g hvedemel

70 g 03 Stout maskmel

1 tsk groft salt

Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt hvedemelet. Lad det køre 1 minuts tid, indtil det er samlet.
  2. Tilsæt herefter maskmelet og salten.
  3. Kør det på en røremaskine i 10-12 minutter, indtil du har en elastisk dej, som slipper skålens kanter helt. Du får ikke helt samme resultat med glutentest på denne dej, hvor man kan strække den papirtyndt ud, inden den brister, men det er heller ikke nødvendigt - der kommer stadigvæk en god luftighed og sprødhed!
  4. Hæld herefter dejen i en oliesmurt skål, dæk den til og stil den i køleskabet i 45 minutter.
  5. Tag den herefter ud af køleskabet og sæt den et lunt sted i 2 timer.
  6. Varm i mellemtiden ovnen på 250 grader varmluft. Bruger du bagestål, så husk at varme den op i god tid.
  7. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord uden at ælte med den. Hak små stykker af dejen, drys med mel og løft forsigtigt over på et stykke bagepapir.
  8. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 16 minutter og lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold

Energi, KJ 614
Energi, kcal 147
Fedt, g 1,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 0,2
Kulhydrat, g 25,6
- heraf sukkerarter, g 0,5
Kostfibre, g 5,5
Protein, g 5,5
Salt, g 0,8

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe