Burgerboller med 01 Pilsner maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Bland mel, sukker og salt sammen. Tilsæt herefter halvdelen af melblandingen i vandet og rør det godt sammen.
- Tilsæt nu ægget i dejen du har lavet og rør det ind i dejen.
- Tilsæt resten af melblandingen lidt ad gangen mens rører. Når dejen har samlet sig, tilsætter du det bløde smør og lad det røre i 8 minutter.
- Når smørret er blevet rørt ind i dejen, skal du lade det hæve lunt i en time med et fugtigt viskestykke over sig.
- Når dejen har hævet en time, skal du vende dejen ud på et meldrysset bord så skal du rulle dejen til en pølse og skære den enten i 14 store stykker eller 20 små stykker, som du så ruller til boller.
- Fordel dine boller på to bageplader og lad dem hæve 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
- Når bollerne er hævet færdigt, giver du dem et lille tryk så de får den størrelse du gerne vil have.
- Sæt dem til hævning igen i en time under et fugtigt viskestykke. Forvarm ovnen på 220 grader.
- Bag bollerne i 10-14 minutter alt efter størrelse.
Tip: Du kan vælge at pensle dine boller med sammen pisket æg og/eller drysse med sesamfrø
Næringsindhold
Energi, KJ 1.012Energi, kcal 242
Fedt, g 5,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 2,8
Kulhydrat, g 38,5
- heraf sukkerarter, g 3,4
Kostfibre, g 5,1
Protein, g 7,1
Salt, g 0,9