Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Burgerboller med 01 Pilsner maskmel

Burgerboller med 01 Pilsner maskmel

Niveau: Let
Forberedelsestid: 2½ time (inkl. hæve- og bagetid)
Mængde: 14 - 20 burgerboller

Ingredienser

5 dl lunkent vand

50 g gær

100 g 01 Pilsner maskmel

800 g hvedemel

50 g sukker

15 g salt

75 g blødt smør

1 æg

Sådan gør du


  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Bland mel, sukker og salt sammen. Tilsæt herefter halvdelen af melblandingen i vandet og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt nu ægget i dejen du har lavet og rør det ind i dejen.
  4. Tilsæt resten af melblandingen lidt ad gangen mens rører. Når dejen har samlet sig, tilsætter du det bløde smør og lad det røre i 8 minutter.
  5. Når smørret er blevet rørt ind i dejen, skal du lade det hæve lunt i en time med et fugtigt viskestykke over sig.
  6. Når dejen har hævet en time, skal du vende dejen ud på et meldrysset bord så skal du rulle dejen til en pølse og skære den enten i 14 store stykker eller 20 små stykker, som du så ruller til boller.
  7. Fordel dine boller på to bageplader og lad dem hæve 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
  8. Når bollerne er hævet færdigt, giver du dem et lille tryk så de får den størrelse du gerne vil have.
  9. Sæt dem til hævning igen i en time under et fugtigt viskestykke. Forvarm ovnen på 220 grader.
  10. Bag bollerne i 10-14 minutter alt efter størrelse.

Tip: Du kan vælge at pensle dine boller med sammen pisket æg og/eller drysse med sesamfrø

Næringsindhold

Energi, KJ 1.012
Energi, kcal 242
Fedt, g 5,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 2,8
Kulhydrat, g 38,5
- heraf sukkerarter, g 3,4
Kostfibre, g 5,1
Protein, g 7,1
Salt, g 0,9

Opskrifter

Bliv inspireret af vores opskrifter og boost aromaen og ernæringen af dit bagværk med maskmel.

Pandekager med 01 Pilsner maskmel
01 Pilsner Maskmel

Pandekager med 01 Pilsner maskmel

Sigt melet i en skål og tilsæt sukker og salt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk dejen godt. Tilsæt æggene og pisk godt. Varm en lille eller mellemstor pande over høj varme. Når panden er varm,...

Explore Recipe
Snobrød med 02 IPA maskmel
02 IPA Maskmel

Snobrød med 02 IPA maskmel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt og 02 IPA maskmel og bland godt. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen, indtil den bliver glat, blød og elastisk (enten på køkkenbordet eller i en røremaskine). S...

Explore Recipe
Brownie med 03 Stout maskmel
03 Stout Maskmel

Brownie med 03 Stout maskmel

Smelt chokolade og smør over vandbad og sæt til side. Brug en elektrisk mixer til at piske æg og sukker sammen, indtil de danner en luftig blanding. Bland smeltet chokolade og smør med de piskede ...

Explore Recipe