Rugbrød med ekstra smag
Rugbrød har været en vigtig del af kosten i Nordeuropa i århundreder, ikke mindst på grund af dets ernæringsmæssige værdi og holdbarhed.
I gennemsnit spises der mellem 10 – 15 kg rugbrød årligt per person.
Udfordringen
Til at begynde med var det Kohbergs førsteprioritet at lave et mere bæredygtigt rugbrød med et mindre aftryk på vores planet, samtidig med at de brugte nye innovative og bæredygtige ingredienser. Under udviklingsprocessen traf de meget bevidste valg, da de ønskede at få deres kunder til at fokusere på madspild og samtidig kunne tilbyde dem et rugbrød med masser af smag. Så smag endte faktisk med at blive den vigtigste faktor.
Løsningen
Kohberg startede med at udvikle et hvedebrød, da det var lettere at fange både aroma og farve. Testene blev udført med toastbrød. Først skulle de lære at bage med maskmel for at finde den rette balance mellem ingredienserne. Det var vigtigt, at dejen ikke var for fedtet, da dette kunne skabe problemer i produktionen. Det var også vigtigt, at krummen ikke blev for våd, da dette ville resultere i en for blød krummefasthed. Agrain 03 Maskmel blev valgt til rugbrødet, som den bedste løsning på grund af smagen og melets farve.
Indvirkning
Kohberg ønskede at inspirere og vise, hvordan brød kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid inden for fødevareindustrien – ved at træffe de rigtige valg hele vejen fra ingredienser til emballage. Kohberg bruger mel fra danske landmænd for at reducere CO2-udledningen, og ved at bruge Agrain Maskmel hjælper de også med at reducere jordforbruget, da der spares 2 m² jord, hver gang 1 kg konventionelt hvedemel erstattes med 1 kg Agrain Maskmel.
Kontakt os, hvis du vil vide mere.
Spændende at arbejde med en ny ingrediens
"Det var et spændende og nyt råmateriale at arbejde med for os. Det faktum, at det var et genbrugt råmateriale, som vi derefter fik værdi ud af at bruge igen – det gav bare lidt mere mening. Det faktum, at det også er et råmateriale, der kommer fra landets grænser, talte direkte til Kohbergs værdier."
- Preben Helleberg Jensen, Produktudvikler, Kohberg