Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Pizza med et moderne twist

I slutningen af det 18. århundrede blev den første pizza lavet i Napoli - og lige siden har det flade, runde brød med tomatsauce gået sin sejrsgang verden over. Hver dag bliver flere hundrede millioner pizzaer lavet, spist og nydt af unge og gamle i hele verden.

Udfordringen

I samarbejde med Deimos Food ønskede vi at lave en pizzaskorpe, der er ligeså god som den, vi kender, men med et lavere aftryk på vores planet. En god pizzaskorpe er karakteriseret af en sprød overflade, et blødt indre og en luftig struktur.

4 traditionelle pizzaer blev lavet:

  • Pizza on the plate
  • Pan pizza
  • Romersk pizza
  • Napolitansk pizza

Maskmel har et højt fiberindhold og giver en væsentlig forbedring af vandbindingen i forhold til traditionelt mel. Det giver pizzaproducenterne ekstra mængder af dej til at skabe den ønskede skorpe uden at gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet.

Løsningen

Ved at tilføje Agrain maskmel i opskriften var det muligt for Deimos at tilføje 4-6% mere vand til dejen samtidig med at dette gav en positiv effekt på skorpen ved at give den mere "bid" og gøre den mere sprød. Ved at tilføje maskmel og dermed mere vand til dejen blev der opnået 2-3% mere dej.

Anvendelse af Agrain 01 Pilsner maskmel har vist et højere udbytte med hensyn til mængde af dej, da vægten af melet er det samme, med en stigning på 4-6%af det vand, der absorberes af melet.

Med de samme næringsværdier har pizzaer fremstillet med Agrain 01 PIlsner maskmel en mere behagelig smag - og med et mindre klimaaftryk - end hvis konventionel fuldkornsmel var blevet anvendt. Man har fundet det "nemt" at arbejde med maskmel i pizzadejen - på lige fod med en klassisk pizzadej - i modsætning til en fuldkornsdej.

Indvirkning

Ved at tilsætte maskmel som ingrediens i pizzadejen understreges vores engagement i innovation og bæredygtighed inden for fødevareindustrien.

Gennem denne tilgang blev der ikke kun skabt et overlegent produkt, men også reduceret madspild ved at genbruge et biprodukt fra
ølbrygningsprocessen. 

For hver 1 kg konventionelt hvedemel, der erstattes med 1 kg Agrain maskmel, spares 2 kvadratmeter landbrugsjord.

 Hvert år på verdensplan forbruges 9 milliarder pizzaer. På globalt plan ville en udskiftning af 7% eller 4 gr traditionelt mel med maskmel spare 72 millioner kvadratmeter landbrugsjord.

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere.

Øget næringsværdi ved at integrere Agrain maskmel

Ved at integere Agrain maskmel i den klasskiske italienske pizzadejopskrift får fødevareproducenter en øget næringsværdi - som ved fuldkornsprodukter - uden at gå på kompromis med smag, tekstur eller dejens egenskaber. Derudover giver brugen af Agrain maskmel, der er rig på fiber, mere dej. Fibrene gør det muligt for dejen at absorbere mere vand med en stigning på 4-6%. Integrationen af Agrain maskmel i klassiske opskrifter som pizzadej kan revolutionere den italienske kulinariske arv og samtidig imødekomme den moderne forbrugers ønske om mere bæredygtige madvalg.

- Matteo Biasibetti, Technical Application Manager, Deimos Group