Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Cardamom Rolls with 01 Pilsner Spent Grain Flour | upcycled grains

Kardemommesnurrer med Agrain 01 maskmel

Sværhedsgrad: Øvet
Forberedelsestid: 3 timer
Mængde: 8 stk

Ingredienser

Dej:

125 g kold sødmælk

20 g sukker

1/4 pakke gær

1 æg

225 g hvedemel (gerne manitoba eller tipo 00)

25 g Agrain 01 maskmel

5 g knuste kardemommefrø (de hele kardemommefrø som du selv morter, giver en helt anden smag end stødt kardemomme!)

5 g salt

30 g blødt smør‍

Remonce:

40 g blødt smør

55 g brun farin

5 g knuste kardemommefrø (husk at bruge hele kardemommefrø som du selv morter)‍1

æg til pensling‍

Sirup:

25 g vand

15 g sukker

Sådan gør du

  1. Start med at knuse kardemommefrøene i en morter. Sørg for at støde dem godt, så der ikke er alt for store stykker kardemommefrø.
  2. Rør gær og sukker i mælken, indtil gæren er opløst. Rør et pisket æg i væsken.
  3. Bland hvedemel, Agrain 01 maskmel og knuste kardemommefrø i en separat skål.
  4. Tilsæt gradvist melblandingen og begynd at ælte dejen ved lav hastighed - på en røremaskine ved hastighed 2 ud af 3.
  5. Ælt dejen i et par minutter, og tilsæt derefter saltet.
  6. Fortsæt æltningen i cirka 5 minutter, indtil den er elastisk og glat.
  7. Til sidst tilsættes det bløde smør lidt ad gangen, mens du stadig ælter - ælt kort, indtil dejen er ensartet og glat.
  8. Hæld dejen i en skål og dæk med låg eller fugtigt viskestykke og lad hæve i cirka 45 minutter.
  9. Lav remoncen ved at blande blødt smør, brun farin og knuste kardemommefrø, indtil det er en ensartet blanding - læg det til side på køkkenbordet.
  10. Når dejen er hævet, drys en arbejdsflade med lidt mel.
  11. Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 15 x 30 cm. Spred remoncen i et tyndt lag over hele dejen.
  12. Fold dejen ind over sig selv på den korte side, så du har 3 lag, der foldes ind over hinanden. Rul dejen lidt længere, så du har et rektangel på ca. 15 x 20 cm.
  13. Skær tynde strimler dej (ca. 1,5 cm) - på den lange side, så du har ca. 8 strimler dej.
  14. Sno dine snurrer: Hold den ene ende af dejen med tommelfingeren og pegefingeren. Med den anden hånd vikler du snurren et par gange rundt om din tommelfinger og pegefinger.
  15. Når der er en ende af strimlen tilbage på 4-5 cm så folder du den ind over snurren, så der går et bånd hen over. Fold enden under bunden.
  16. Pres eventuelt med fingrene bunden lidt ud på siderne af snurren, så den har et "øre" på hver side af båndet der går henover.
  17. Læg dine ruller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
  18. I mellemtiden forvarmes ovnen til 200 °C ( varmluft).
  19. Når snurrerne har efterhævet færdigt, pisk ægget og pensl dem med det.
  20. Bages i ovnen i 12-13 minutter.
  21. I mellemtiden skal du lave din sirup, så den er klar til de friskbagte kardemommesnurrer.
  22. Bring vand og sukker i kog og lad det simre i et minut. Hold sirupen varm, den størkner, når den bliver kold. Fjern det fra varmen lige før børstning.
  23. Så snart pladen kommer ud af ovnen, pensles de brandvarme snurrer med sirup.
  24. Lad snurrerne køle lidt af inden de nydes mens de stadig er friskbagte.

Næringsindhold

Energi, KJ 1193
Energi, kcal 285
Fedt, g 11,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 6,4
Kulhydrat, g 37,2
- heraf sukkerarter, g 13,7
Kostfibre, g 3,2
Protein, g 7,1
Salt, g 0,9

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe