Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Sværhedsgrad: Let
Forberedelsestid: Tilberedningstid: 30 minutter + hviletid (min. 2 timer), Bagetid: 9 minutter
Mængde: 24

Ingredienser

Til småkagerne

200 g hvedemel

50 g 01 maskmel

90 g flormelis

1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

160 g koldt smør, skåret i tern

2 æggeblommer

Fintrevet skal af ½ citron

Saft fra ½ citron

Til pynt

40 g flormelis

Marmelade (jordbær eller hindbær uden kerner er bedst)

Sådan gør du

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!

 

  1. Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter før bagning.
  2. Sigt hvedemel i en skål. Tilsæt koldt, ternet smør, flormelis, æggeblommer, citronsaft, citronskal og vanilje.
  3. Brug fingerspidserne til at samle dejen. Den vil være smuldrende i starten, men vil snart samle sig til en glat dej. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet – overæltning kan gøre småkagerne hårde.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i mindst 2 timer eller natten over.
  5. Når du er klar til at bage, tag dejen ud og lad den blødgøre i 20 minutter.
  6. Del dejen i to. Læg den ene halvdel tilbage i køleskabet, mens du arbejder med den anden. Rul dejen ud til 3 mm tykkelse på en ren, flad overflade.
  7. Brug småkageudstikkere til at skære dejen i ønskede former. Hvis du laver småkager med et hul i toppen, skal du sikre, at der er lige mange bund- og topkager. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  8. Saml dejresterne og ælt dem hurtigt sammen. Læg dem i køleskabet, mens du arbejder videre med den anden halvdel af dejen. Gentag, indtil al dejen er brugt.
  9. Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft) i 9 minutter, indtil de er let gyldne.
  10. Lad småkagerne køle af. Smør et tyndt lag jordbær- eller hindbærmarmelade på en bundkage, og læg en topkage ovenpå.
  11. Drys flormelis over for et smukt, klassisk Linzer-look.

 

Næringsindhold

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe