Linzer Cookies med 01 Maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!
- Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter før bagning.
- Sigt hvedemel i en skål. Tilsæt koldt, ternet smør, flormelis, æggeblommer, citronsaft, citronskal og vanilje.
- Brug fingerspidserne til at samle dejen. Den vil være smuldrende i starten, men vil snart samle sig til en glat dej. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet – overæltning kan gøre småkagerne hårde.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i mindst 2 timer eller natten over.
- Når du er klar til at bage, tag dejen ud og lad den blødgøre i 20 minutter.
- Del dejen i to. Læg den ene halvdel tilbage i køleskabet, mens du arbejder med den anden. Rul dejen ud til 3 mm tykkelse på en ren, flad overflade.
- Brug småkageudstikkere til at skære dejen i ønskede former. Hvis du laver småkager med et hul i toppen, skal du sikre, at der er lige mange bund- og topkager. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Saml dejresterne og ælt dem hurtigt sammen. Læg dem i køleskabet, mens du arbejder videre med den anden halvdel af dejen. Gentag, indtil al dejen er brugt.
- Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft) i 9 minutter, indtil de er let gyldne.
- Lad småkagerne køle af. Smør et tyndt lag jordbær- eller hindbærmarmelade på en bundkage, og læg en topkage ovenpå.
- Drys flormelis over for et smukt, klassisk Linzer-look.