Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Squash pie with 01 Spent Grain Flour

Squashtærte med Agrain 01 maskmel

Sværhedsgrad: Mellem
Forberedelsestid: 40 minutter (2 timer inkl. hviletid og bagning)
Mængde: 1 tærte (22-25 cm i diameter)

Ingredienser

Tærtedej:

25 g Agrain 01 maskmel

75 g hvedemel

75 g ølandshvedemel

1 tsk fint salt

110 g iskoldt smør

2 spsk vand

Fyld:

1 porre

1 squash (mellemstørrelse)

1 rulle fast gedeost

2 æg

5-6 spsk skyr naturel

Tørret timian

Salt, peber

Olivenolie

Sådan gør du

Tærtedej:

  1. Bland de tre slags mel i en skål sammen med saltet.
  2. Skær smørret i små stykker og hak det sammen med mel og salt. Brug enten en foodprocessor eller en gaffel. Konsistensen skal blive som revet ost.
  3. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Den skal ikke æltes, bare samles og formes til en flad disk.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Fyld:

  1. Til fyldet rengør du porre og squash.
  2. Porren skæres i tynde skiver, mens squashen skæres i skiver på ca ½ cm tykkelse.
  3. Varm en pande op med lidt olivenolie. Steg først porre-skiverne, så de lige falder sammen. Hældes i en skål for sig selv.
  4. Steg derefter squashskiverne et par minutter på hver side – de må gerne få lidt farve. Drys skiverne med tørret timian, salt og peber.
  5. Rør ægget sammen med skyren i en skål for sig selv.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Smør formen med lidt olivenolie. Rul tærtedejen ud, så den passer til formen. Sørg for at få lagt dejen fint op ad kanterne og pres den let fast. Prik dejen med en gaffel.
  8. Forbag tærtebunden i 10 minutter på 200 grader varmluft.
  9. Tag herefter tærtebunden ud af ovnen og sæt ovnvarmen ned til 180 grader varmluft.
  10. Fyld tærten først med ægge-skyrblandingen, derefter porrerne. Skær gedeosten i tynde skiver og læg dem lagdelt sammen med squashskiverne.
  11. Giv det hele et skud tørret timian, salt og peber.
  12. Bages i ovnen ved 180 gradervarmluft i ca. 20 minutter, indtil æggeblandingen er blevet fast.

Serveres med en god salat.

Tip: Er du ikke til gedeost, kan du anvende f.eks. feta i stedet.

OBS. Næringsindhold gælder kun for tærtedej.

Næringsindhold

Energi, KJ 2006
Energi, kcal 480
Fedt, g 32,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 20,4
Kulhydrat, g 37,5
- heraf sukkerarter, g 0,6
Kostfibre, g 6,5
Protein, g 7,4
Salt, g 2,7

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe