Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Rye buns with chocolate with 03 Spent Grain Flour

Rugbrødsboller med chokolade og Agrain 03 maskmel

Sværhedsgrad: Let
Forberedelsestid: 3-4 timer i alt
Mængde: 16 boller

Ingredienser

3 dl knækkede rugkerner

1 dl græskarkerner og/eller solsikkefrø

1 dl hakkede mandler

1 dl hørfrø

6 dl kogende vand

10 g gær

1 spsk flydende honning

10 g salt

1,5 dl rugmel

1,5 dl Agrain 03 maskmel

50 g dadler (uden sten)

100 g mørk chokolade (70%)

200 g hasselnødder (hakkede)

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner, græskarkerner, hakkede mandler, hørfrø og kogende vand i en skål.
  2. Lad det stå og suge væsken i ca. 60 minutter - det er vigtigt at blandingen er lunken inden du går videre.
  3. Opløs gæret i kold vand i en lille skål.
  4. Når gæret er opløst og blandingen af kerner og frø er lunken, hældes gæret over til blandingen. Tilsæt derudover honning og salt og rør rundt.
  5. Tilsæt dernæst rugmel og maskmel og rør grundigt sammen.
  6. Hak dadler fint og chokoladen groft og rør det sammen med dejen i skålen.
  7. Hak hasselnødderne fint og kom det i en skål.
  8. Form boller af dejen med en spiseske og vend dem rundt i hasselnødderne - placer dem direkte på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Lad bollerne hæve tildækket i 3 timer ved stuetemperatur.
  10. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Tip:

Hvis du ikke kan tåle hasselnødder, kan de udskiftes med andre eller udelukkes helt. Hvis du vil have bollerne helt runde, kan du bage dem i en rund muffinform.

Næringsindhold

Energi, KJ 1154
Energi, kcal 276
Fedt, g 15,9
- heraf mættede fedtsyrer, g 2,6
Kulhydrat, g 21,2
- heraf sukkerarter, g 6,3
Kostfibre, g 7,8
Protein, g 9,0
Salt, g 0,7

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe