Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Pita bread with 01 Spent Grain Flour

Pitabrød med Agrain 01 maskmel

Sværhedsgrad: Mellem
Forberedelsestid: 1½ timer
Mængde: 8 stykker

Ingredienser

3 ½ dl lunkent vand

30 g gær

½ tsk. groft salt

50 g Agrain 01 maskmel

450 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Bland Agrain 01 maskmel med hvedemel. Tilsæt så ca. tre fjerdedele af den blandede mel til gæropløsningen og tilsæt også salt.
  3. Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt til en smidig og glat dej, der ikke klistrer fast på fingrene.
  4. Dæk skålen til med et viskestykke, og stil dejen til hævning på køkkenbordet, til den er hævet til mindst det dobbelte – det tager ca. 1 time.
  5. Slå dejen ud på et melet bord, og del den i 8 lige store dele. Tril hver del til en bolle, og rul så hver bolle ud til en cirkel på ca. ½ cm’s tykkelse. Pas på de ikke er for tykke.
  6. Læg pitaerne på en bageplade dækket med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
  7. Sæt pladen på midterste rille i en 250 grader varm ovn, og bag pitaerne i ca. 8 min., til de puster sig op til helt lysebrune balloner.

Spis pitaerne friskbagte og lune, eller lad dem køle af, og giv dem en kort lunetur i ovnen inden servering. Pitaerne er bedst på bagedagen. Hvis du afkøler pitaerne så læg dem på en bagerist, og dæk dem med et viskestykke, mens de køler af, så de ikke bliver tørre og hårde.

Næringsindhold

Energi, KJ 838
Energi, kcal 200
Fedt 1,3 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,3 g
Kulhydrat 37,1 g
- heraf sukkerarter 0,3 g
Kostfibre 4,7 g
Protein 7,1 g
Salt 0,3 g

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe