Klassisk pizza med maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Start med at blande vand, gær, sukker, halvdelen af Tipo 00-melet og alt Agrain-maskmelet.
- Tilsæt derefter resten af Tipo 00-melet og salt. Ælt dejen i 5 minutter.
- Tilsæt olien og ælt videre i yderligere 5 minutter.
- Form dejen til en kugle og lad den hvile i 30 minutter.
- Efter hviletiden deles dejen i 3 stykker og formes til kugler. Lad dem hvile i mindst 24 timer.
- Næste dag tages dejen ud af køleskabet 1 time før bagning.
- Efter 1 time formes de til din yndlingspizza!
- Tilsæt topping og bag ved 250 °C i 8-12 minutter, indtil skorpen er gylden.
Agrain-maskmel hjælper pizzadejen med at absorbere mere vand, hvilket gør den mere elastisk at arbejde med, samtidig med at det giver en sprødere skorpe og en stærk bund til at holde på alle de saftige toppings. Denne opskrift kræver minimal æltning – lad blot dejen hvile natten over, og voilá!
Se, hvordan vi gør i vores video her.