Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Cinnamon rolls with 01 Pilsner Spent Grain Flour | sustainable flour recipes

Kanelsnegle med Agrain 01 maskmel

Sværhedsgrad: Let
Forberedelsestid: 2 1/2 time
Mængde: 20 stk

Ingredienser

Dej:

50 g gær

2,5 dl lunken sødmælk

2 æg

100 g stuetemperet smør

1/2 tsk salt

1 tsk knuste kardemommefrø (stødt kardemomme kan også bruges)

100 g 01 Pilsner maskmel

ca. 400 g hvedemel

Fyld:

120 g stuetemperet smør

70 g rørsukker

60 g brun farin

2 spsk kanel

1 pisket æg til pensling

Sådan gør du

  1. Start med at smuldre og opløse gæren i den lunkne sødmælk. Tilsæt herefter smør, salt og æg og rør blanding godt sammen.
  2. I en skål ved siden af blandes Agrain 01 maskmel, knuste kardemommefrø og halvdelen af hvedemelet.
  3. Dette overføres nu til blandingen af de andre ingredienser og røres godt sammen på en røremaskine.
  4. Tilsæt det resterende hvedemel indtil dejen slipper skålen og den stadig er fugtig, men ikke klistrer.
  5. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve lunt i 1 time.
  6. Imens dejen hæver blandes fyldet sammen og stilles til side.
  7. Når dejen har hævet rulles den ud til en stor firkant.
  8. Smør fyldet på og rul dejen sammen til en tyk pølse.
  9. Skær herefter dejen ud i lige store stykker (ca. 2 cm) af kanelsnegle og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan med fordel skære skiverne lidt tykkere og trykke dem flade med hånden på bagepladen.
  10. Lad dejen efterhæve på bagepladen i 30 minutter imens du varmer ovnen op på 180 grader varmluft.
  11. Pensl dem med et pisket æg og bag dem herefter i ovnen i 15-20 minutter.

Tip
Server kanelsneglene med glasur (flormelis, kakao og vand) eller med en lækker frosting (mix med håndmixer: 125 g stuetempereret flødeost, 60 g stuetempereret smør, 1 vaniljestang (kornene) og 2 dl flormelis).

Kanelsneglene kan sagtens fryses ned og varmes op igen (undlad da at fryse dem ned med glasur eller frosting)

Næringsindhold

Energi, KJ 1394
Energi, kcal 334
Fedt, g 16,9
- heraf mættede fedtsyrer, g 10,3
Kulhydrat, g 35,5
- heraf sukkerarter, g 11,4
Kostfibre, g 5,6
Protein, g 7,1
Salt, g 0,4

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe