Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Christmas buns with 01 Pilsner Spent Grain Flour | upcycled grain recipes

Juleboller med Agrain 01 maskmel

Sværhedsgrad: Let
Forberedelsestid: 2,5 timer inkl. hvile- og bagetider
Mængde: 10 boller

Ingredienser

Dej:

60 g stuetempereret smør

250 g lunken sødmælk

25 g gær

1 æg

Saft og skal fra 1 appelsin (økologisk)

350 g hvedemel

50 g Agrain 01 maskmel

1 tsk stødt kardemomme

12 g tørrede tranebær

1 tsk salt

60 g mandler‍

Topping:

20 g mandler

2 spsk rørsukker

1⁄2 tsk kardemomme

1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Start med at tage smørret ud af køleskabet.
  2. Rist mandlerne i en bradepande i cirka 5 minutter ved medium høj varme (både dem til dejen og til toppingen). Fjern 20 g mandler og gem dem til toppingen.
  3. Bland og opløs gær og sukker i den lunkne mælk.
  4. Tilsæt derefter æg, appelsinsaft, skal, 01 Pilsner maskmel, hvedemel, kardemomme og salt.
  5. Ælt dejen - enten på en røremaskine (lav hastighed) eller med hænderne i 5 minutter, indtil dejen begynder at komme sammen og bliver glat.
  6. Når dejen er samlet, tilsættes smørret ved stuetemperatur og æltes i dejen (på en røremaskine ved medium høj hastighed) i yderligere 5 minutter.
  7. Når dejen er skinnende og glat, hakkes og tilsættes mandler og tørrede tranebær og æltes i dejen.
  8. Læg et rent, fugtigt viskestykke over dejen i skålen og lad det hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
  9. Vend dejen ud på et meldrysset bræt og form dejen til 10 lige store portioner og form dem til boller.
  10. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et stykke bagepapir og et viskestykke og lad dem hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
  11. Forvarm ovnen til 200 °C.
  12. Hak mandlerne fint og bland med rørsukker og kardemomme.
  13. Når bollerne er klar, pensles bollerne med pisket æg og drys med påfyldningen.
  14. Bag bollerne i 12-15 minutter, til de har en flot gylden farve.
  15. Afkøl bollerne på en rist og nyd dem lune med et gavmildt lag smør.

Næringsindhold

Energi, KJ 1056
Energi, kcal 253
Fedt, g 10,2
- heraf mættede fedtsyrer, g 4,2
Kulhydrat, g 29,5
- heraf sukkerarter, g 5,1
Kostfibre, g 4,6
Protein, g 8,4
Salt, g 0,8

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe