Hot Cross Buns med 01 maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Varm vand, smør og sukker op til 40°C, så smørret smelter. Fjern fra varmen. Tilsæt gæren og lad blandingen hvile i 15 minutter.
- Bland hvedemel, maskmel og salt sammen i en skål. Hæld den lune væske i og ælt dejen, indtil den bliver blød og smidig. Dæk skålen og lad dejen hæve ved 45°C i 1 time.
- Bland de tørrede frugter og krydderierne, og tilsæt dem til dejen. Dæk dejen til og lad den hæve i yderligere 1 time.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Når dejen er hævet, del den i lige store portioner (70 g). Form dem til glatte kugler og placer dem på bagepladen med 2 cm mellemrum. Dæk bollerne med plastfilm og lad dem hvile i 1 time.
- Forvarm ovnen til 180°C varmluft. Forbered blandingen til krydset og fyld den i en sprøjtepose.
- Når bollerne har hævet, sprøjt et kryds på hver bolle og bag dem i ovnen ved 180°C i 17 minutter.
- Pensl bollerne med sirup, mens de stadig er varme fra ovnen.
- Lad bollerne køle af på en rist, og opbevar dem derefter i en lufttæt beholder et køligt og tørt sted. Nyd dem varme eller ristede med saltet smør.