Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Hot Cross Buns with 01 Spent Grain Flour

Hot Cross Buns med 01 maskmel

Sværhedsgrad: Medium
Forberedelsestid: 4 timer (hæve- og bagetid)
Mængde: 12 boller

Ingredienser

Dej

  • 450 g hvedemel
  • 50 g 01 Pilsner maskmel
  • 55 g sukker
  • 65 g blødt smør eller margarine
  • 145 g tørret frugt (rosiner, appelsinskal/zest, ternet æble)
  • 10 g tørgær
  • 10 g salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk blandet krydderi
  • 250 g lunken vand eller mælk

Krydsmønster

  • 70 g hvedemel
  • 70 g vand

Glasur

  • 20 g brun farin + 20 g vand
  • Alternativt: ahornsirup, honning eller gyldensirup

Sådan gør du

  1. Varm vand, smør og sukker op til 40°C, så smørret smelter. Fjern fra varmen. Tilsæt gæren og lad blandingen hvile i 15 minutter.
  2. Bland hvedemel, maskmel og salt sammen i en skål. Hæld den lune væske i og ælt dejen, indtil den bliver blød og smidig. Dæk skålen og lad dejen hæve ved 45°C i 1 time.
  3. Bland de tørrede frugter og krydderierne, og tilsæt dem til dejen. Dæk dejen til og lad den hæve i yderligere 1 time.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  5. Når dejen er hævet, del den i lige store portioner (70 g). Form dem til glatte kugler og placer dem på bagepladen med 2 cm mellemrum. Dæk bollerne med plastfilm og lad dem hvile i 1 time.
  6. Forvarm ovnen til 180°C varmluft. Forbered blandingen til krydset og fyld den i en sprøjtepose.
  7. Når bollerne har hævet, sprøjt et kryds på hver bolle og bag dem i ovnen ved 180°C i 17 minutter.
  8. Pensl bollerne med sirup, mens de stadig er varme fra ovnen.
  9. Lad bollerne køle af på en rist, og opbevar dem derefter i en lufttæt beholder et køligt og tørt sted. Nyd dem varme eller ristede med saltet smør.

Næringsindhold

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe