Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Pumpkin Loaf Cake with 01 Spent Grain Flour

Græskarkage med 01 maskmel

Sværhedsgrad: let
Forberedelsestid: 1,5 timer
Mængde: 1 kage

Ingredienser

200 g hvedemel

20 g 01 maskmel

2 tsk stødt kanel

¼ tsk stødt muskatnød

¼ tsk stødt nellike

¼ tsk stødt ingefær

¾ tsk salt

2 store æg

100 g sukker

100 g lyst eller mørkt farin

1½ dl græskarpuré (fra dåse eller frisklavet)

½ dl (120 ml) vegetabilsk olie

Saft fra 1 appelsin

Skal fra ½ appelsin

½ dl hakkede nødder eller chokolade (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C varmluft. Smør en metalform (brødform) og stil den til side.
  2. I en stor skål blandes hvedemel, maskmel, natron, salt og krydderier.
  3. I en anden skål piskes æg og sukker sammen. Tilsæt græskarpuré, olie, appelsinsaft og appelsinskal, og rør godt sammen.
  4. Hæld de våde ingredienser i de tørre og brug en dejskraber eller træske til at blande det sammen, indtil dejen er ensartet. Undgå at overblande – dejen skal være tyk, men stadig let flydende. Hvis den virker for fast, tilsæt lidt mere appelsinsaft eller mælk.
  5. Vend forsigtigt de hakkede nødder eller chokoladestykker i, hvis du bruger dem.
  6. Hæld dejen i den smurte form og bag i 60-65 minutter. Dæk kagen med stanniol halvvejs, så toppen ikke bliver for mørk.
  7. Efter bagning skal kagen køle helt af, inden den tages ud af formen.
  8. Pynt kagen med din yndlingsfrosting (vi brugte flødeostfrosting) – eller nyd den, som den er!

Næringsindhold

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe