Græskarkage med 01 maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C varmluft. Smør en metalform (brødform) og stil den til side.
- I en stor skål blandes hvedemel, maskmel, natron, salt og krydderier.
- I en anden skål piskes æg og sukker sammen. Tilsæt græskarpuré, olie, appelsinsaft og appelsinskal, og rør godt sammen.
- Hæld de våde ingredienser i de tørre og brug en dejskraber eller træske til at blande det sammen, indtil dejen er ensartet. Undgå at overblande – dejen skal være tyk, men stadig let flydende. Hvis den virker for fast, tilsæt lidt mere appelsinsaft eller mælk.
- Vend forsigtigt de hakkede nødder eller chokoladestykker i, hvis du bruger dem.
- Hæld dejen i den smurte form og bag i 60-65 minutter. Dæk kagen med stanniol halvvejs, så toppen ikke bliver for mørk.
- Efter bagning skal kagen køle helt af, inden den tages ud af formen.
- Pynt kagen med din yndlingsfrosting (vi brugte flødeostfrosting) – eller nyd den, som den er!