Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Burger buns with 01 Spent Grain Flour

Burgerboller med Agrain 01 maskmel

Sværhedsgrad: Let
Forberedelsestid: 2½ time (inkl. hæve- og bagetid)
Mængde: 14 - 20 burgerboller

Ingredienser

5 dl lunkent vand

50 g gær

100 g Agrain 01 maskmel

800 g hvedemel

50 g sukker

15 g salt

75 g blødt smør

1 æg

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Bland mel, sukker og salt sammen. Tilsæt herefter halvdelen af melblandingen i vandet og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt nu ægget i dejen du har lavet og rør det ind i dejen.
  4. Tilsæt resten af melblandingen lidt ad gangen mens rører. Når dejen har samlet sig, tilsætter du det bløde smør og lad det røre i 8 minutter.
  5. Når smørret er blevet rørt ind i dejen, skal du lade det hæve lunt i en time med et fugtigt viskestykke over sig.
  6. Når dejen har hævet en time, skal du vende dejen ud på et meldrysset bord så skal du rulle dejen til en pølse og skære den enten i 14 store stykker eller 20 små stykker, som du så ruller til boller.
  7. Fordel dine boller på to bageplader og lad dem hæve 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
  8. Når bollerne er hævet færdigt, giver du dem et lille tryk så de får den størrelse du gerne vil have.
  9. Sæt dem til hævning igen i en time under et fugtigt viskestykke. Forvarm ovnen på 220 grader.
  10. Bag bollerne i 10-14 minutter alt efter størrelse.

Tip: Du kan vælge at pensle dine boller med sammen pisket æg og/eller drysse med sesamfrø

Næringsindhold

Energi, KJ 1.012
Energi, kcal 242
Fedt, g 5,3
- heraf mættede fedtsyrer, g 2,8
Kulhydrat, g 38,5
- heraf sukkerarter, g 3,4
Kostfibre, g 5,1
Protein, g 7,1
Salt, g 0,9

Recipes

Dive into our recipe universe, which includes baked goods, delicious dinner dishes, snacks and much more.

Linzer Cookies with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Linzer Cookies med 01 Maskmel

Linzer cookies er en østrigsk juletradition, der også er populær i Tjekkiet og Slovakiet. 01 maskmel tilføjer en dybere smag til småkagedejen samt en smuk, gylden farve!   Tag smørret ud af k...

Explore Recipe
Seeded Crispbread with Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

Sprøde Knækbrød med Maskmel

Dette lækre, rustikke knækbrød kan laves med hvilken som helst type Agrain-maskmel. Hold smagen neutral med 01, prøv 02 for en nøddeagtig aroma, eller vælg 03 for en dybere smag med chokoladenoter....

Explore Recipe
No-Knead Artisan Bread with 01 Spent Grain Flour
01 Spent Grain Flour

No-Knead Håndværksbrød med 01 Maskmel

Dette no-knead brød er utroligt nemt at lave – lad det blot hæve natten over, og bag det næste morgen for et lunt, sprødt og velsmagende brød! Opløs gæren i vandet og rør, indtil blandingen er ens...

Explore Recipe