Frangipanitærte med kirsebær og 01 maskmel
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland smør, flormelis, mandelmel, æg, og vaniljesukker ved brug af en elektrisk mikser.
- Tilsæt hvedemel, maskmel og salt, ælt dejen indtil den er ensartet.
- Brug to stykker bagepapir og rul dejen ud imellem disse, dejen skal være ca. 3mm tyk.
- Stil derefter dejen i køleskabet i 1 time.
- Put fedtstof i tærtefadet og put tærtedejen i fadet. Hvis der er overskydende tærtedej skæres denne fra.
- Put bagepapir oven på tærten, læg derefter tørrede bønner (eller andet) ovenpå for at give vægt ovenpå tærten.
- Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 10 min, derefter fjernes bagepapir og bønnerne.
- Bag derefter videre i 5-10min. Indtil tærten er gylden. Stil tærten til afkøling på køkkenbordet.
Frangipani:
- Bland hvedemel med maskmel, og sæt skålen tilside
- Bland smør og sukker sammen indtil det er let og fluffy. Tilsæt æg – et af gangen, og mix indtil det er godt blandet sammen.
- Tilsæt vaniljesukker og citronskal og bland igen.
- Til sidst tilsættes det blandede mel og det blandes. Herefter lægges frangipanien over på den afkølede tærte, fordel massen ensartet.
- Tag derefter kirsebærerne og fordel dem jævnt henover kagen, de må gerne presses lidt ned i frangipanien.
- Til sidst strøs mandelflager henover kagen og den stilles i oven i 30 minutter ved 180 grader, eller indtil den er gylden og en gaffel kan stikkes i og tages op uden der hænger dej fast på gaflen.
- Efter endt bagning køles kagen ned, stil den evt. på køkkenbordet. Når den er kold, kan der sis flormelis på toppen.
Næringsindhold
Energi, KJ 1734Energi, kcal 414
Fedt, g 30,4
- heraf mættede fedtsyrer, g 13,9
Kulhydrat, g 25,4
- heraf sukkerarter, g 10,4
Kostfibre, g 6,0
Protein, g 10,1
Salt, g 0,3